Božidar Bandović (©Starsport)
Božidar Bandović (©Starsport)

Novi Sad 11 godina čeka da padne Zvezda, Bandović: Niko ne može da ti kaže šta možeš, a šta ne

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.04.24. | 14:17

„Ne mislim da će Zvezda igrati opušteno jer je 99 odsto osvojila titulu“, poručuje strateg Stare dame

Odavno Vojvodina nije imala ovako uspešan rezultatski niz, koji prate i veoma kvalitetna izdanja. Novosađani su na dobrom putu da rezervišu evrovizu kroz Mozzart Bet Superligu, a pre par dana su pobedom nad kragujevačkim Radničkim 1923 (1:0) obezbedili i finale Kupa Srbije, u kojem će se za trofej boriti sa Crvenom zvezdom. Upravo sa šampionom Stara dama će odmeriti snage u drugom kolu plej-ofa, te pokušati da nakon više od jedne decenije savlada beogradske crveno-bele u Novom Sadu (nedelja, 17.30, TV Arena Premium 1).

Izabrane vesti

Najpre hoću da još jednom igračima i stručnom štabu čestitam na prolasku u finale Kupa. Veoma je značajno ne samo što pobeđujemo, već način na koji to radimo. Sada nas očekuje derbi, susret dva velika kluba. Crvena zvezda će, kako stvari stoje, osvojiti novu titulu. Od dolaska mog prijatelja i kolege Vladana Milojevića ekipa je unapređena i izgleda dosta dobro. Žele da dominiraju i imaju veoma kvalitetne igrače, ali mi smo Vojvodina i nećemo menjati naš način igre. Moramo dobro da izgledamo timski, jer oni imaju kvalitetne pojedince koji mogu lako da reše utakmicu. Međutim, i mi imamo igrače koji poseduju individualni kvalitet i takođe mogu u bilo kom trenutku da postignu gol i reše meč“, rekao je trener Vojvodine Božidar Bandović na konferenciji za medije. 

Iako je Crvena zvezda napravila nedostižnu prednost u odnosu na Partizan i osvojiće sedmu titulu u nizu, Vošin strateg smatra da će šampion odigrati maksimalno angažovano.

Ne mislim da će Zvezda biti opuštena zato što je 99 odsto osvojila titulu. Zvezda je veliki klub i uvek, u svakoj utakmici, mora da bude na najvišem nivou. Spremamo se za težak meč, protivnik ima odličan tim i mislim da neće biti nikakvih kalkulacija“.

Vojvodina će se upravo u finalu sa Crvenom zvezdom boriti za pehar Kupa Srbije, 23. maja u Loznici. Bandović ne vidi kao otežavajuću okolnost to što će se sa ekipom Vladana Milojevića sastati dva puta u tri nedelje.

Igraćemo sa njima do kraja dve utakmice, ali to nije otežavajuća okolnost. Jedino je problem što ćemo do kraja imati gust raspored i moraćemo da se fokusiramo na pravilan oporavak. Oni će da analiziraju nas, ali i mi njih. Pokušaćemo da iskoristimo neke njihove greške. Veliki su tim, šampioni, nije lako dobijati konstantno utakmice, ali očekujemo dobru utakmicu, pun stadion i pravi fudbalski praznik. Meni je kao treneru čast da budem akter susreta protiv tako velikog kluba“.

Stara dama više od jedne decenije nema pobedu nad Crvenom zvezdom u Novom Sadu. Poslednji put Novosađani su na „Karađorđu“ slast pobede protiv ekipe iz Ljutice Bogdana osetili još daleke 2013. godine (3:0).

To je dosta dug period bez trijumfa. Međutim, niko ne može da ti kaže šta možeš, a šta ne, jer mi odlučujemo sami i moramo da budemo na najvećem nivou. Daćemo sve od sebe i pokušaćemo da ih posle 11 godina pobedimo kod kuće, što je za nas i imperativ i izazov“.

Bandović smatra da njegovi izabranici posle impresivnih rezultata zaslužuju još veću posetu na „Karađorđu“.

Ovi igrači zaslužuju veću posetu i zato pozivam navijače da dođu. U ekipi je jedna dobra energija koja nas nosi. Moramo da je čuvamo i nastavimo u tom ritmu. U nedelju će sigurno biti pun stadion, što je veoma važno“.

Pod znakom pitanja je nastup iskusnog levog beka Stefana Đorđevića, a van stroja je samo Uroš Nikolić.

Marko Bjeković je dosta dobro trenirao poslednjih dana, kao i Guram. Uroš Nikolić je još uvek van stroja zbog problema sa kolenom. Aleksu Vukanovića u poslednje vreme muči peta i zbog toga nije ni počinjao kao starter u nekoliko poslednjih utakmica, ali je i on dobro trenirao. Stefan Đorđević ima mali problem sa zadnjom ložom i danas ćemo znati kakvo je njegovo stanje. Pod znakom pitanja je njegov nastup. Ako on ne bude mogao da nastupi, imamo nekoliko opcija i videćemo ko će ga zameniti“, zaključio je trener Novosađana Božidar Bandović.

MOZZART BET SUPERLIGA, 32. KOLO

Petak

17.00: (2,35) Voždovac (3,20) Spartak (2,90)

19.00: (1,45) Čukarički (4,40) Mladost (7,50)

Subota

16.00: (4,00) Radnik (3,35) Novi Pazar (1,88)

18.00: (2,55) Javor (3,15) IMT (2,70)

20.00: (1,52) Železničar (3,90) Radnički Niš (6,00)

Nedelja

17.30: (8,00) Vojvodina (4,70) Crvena zvezda (1,40)

18.00: (3,15) Napredak (3,35) Radnički 1923 (2,30)

19.30: (1,90) Partizan (3,50) TSC (4,10)



tagovi

Božidar BandovićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara