Ja sam Ergin Ataman, trener Panatinaikosa i turski državljanin, ne možete mi ništa!

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.04.24. | 00:23

Puno tenzije tokom i posle meča u Atini, iskusni strateg odgovorio na navodne pretnje iz tabora Makabija...

Sjajan ambijentu OAKA areni, velika utakmica, puno uzbuđenja, na kraju izjednačenja Panatinaikosa protiv Makabija u četvrtfinalnoj seriji na 1:1 (95:79), ali puno tenzije po okončanju utakmice. Prvo na samom parketu, a onda i na putu do svlačionica. U svemu su učestvovali pojedini igrači, trener Atinjana Ergin Ataman, kao i i neko iz stručnog štaba izraelskog tima, kako je Turčin kasnije objasnio na konferenciji za medije.

On je čak rekao kako je dobio otvorene pretnje...

Izabrane vesti

"Veoma mi je čudno da sjajna organizacija kao što je Evroliga, koju uvek štitim, daje saopštenje o meni u kom se kaže kako narušavam njen ugled. Ako uradim nešto pogrešno, ako govorim o sudijama, postoji pravilnik - kaznite me! Zašto huškate određene ljude na mene", kazao je pomalo ljutito Ataman.

"Evo šta se upravo dogodilo... Dok sam išao ka svlačionici neko iz osoblja Makabija, ne znam ko, jer je bio bez akreditacije, rekao mi je: 'Videćeš u Izraelu! Videćeš šta će ti se desiti'. Hej, ja sam Ergin Ataman! Ja sam trener Panatinaikosa i turske reprezentacije! Ja sam turski državljanin! Ne možete mi ništa!"

"Molim? Evroliga? Ako me kazne - u redu. Ali zašto izdavati saopštenje protiv mene? Nisam bilo ko! Osvojio sam dve Evrolige. Dvostruki sam uzastopni šampion! Vodio sam više od 300 utakmica u ovom takmičenju. I nisam glup".

Verbalnih čarki bilo je i tokom same utakmice. Tako je prvi čovek Panatinaikosa Dimitris Janakopulos ustajao sa svog mesta i nešto dobacivao ka klupi Makabija...

Podsetimo, nekoliko sati pre druge utakmice između Panatinaikosa i Makabija Evroliga je pokrenula disciplinski postupak protiv Ergina Atamana i grčkog kluba pošto su davali izjave u kojima impliciraju da iza pojedinih sudijskih odluka u prvoj utakmici stoje politički razlozi?! Zeleni su naveli kako razna tužna, ratna dešavanja u savetu, ne bi smela da utiču na košarku, dok je Ataman grmeo na sudije.

On je ipak u zaključku posle tog prvog susreta poručio:

"Želim da obećam ovim ljudima ovde da idemo na Fajnal-for. Gubiti 1:0 nije ništa. Idemo na Fajnal-for. Ako ne odemo na Fajnal-for, neću biti trener Panatinaikosa naredne sezone".

Treći meč ova dva tima na programu je u 2. maja u beogradskom Pioniru.

Jedno je sigurno - biće vruće i bez publike.


tagovi

EvroligaErgin Ataman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara