(©Reuters)
(©Reuters)

NAJAVA DANA (četvrtak, 21. januar): Liverpul vadi fleke protiv Barnlija, Barselona gostuje Kornelu

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.01.21. | 08:05

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

LIVERPUL – BARNLI, 21.00

(Fudbal, Engleska 1)

Izabrane vesti

Liverpul je počeo da brlja. Tri X ishoda, plus poraz od Sautemptona u poslednja četiri kola ultimativno naređuju Klopovoj družini da posle remija sa Mančester Junajtedom mora da se igra na tri boda. Ispaštaće po svoj prilici Barnli koji želi da održi distancu u odnosu na Fulam koji je u fenjeraškoj grupaciji. Inače, poslednji meč para doneo je nerešen ishod, što treba shvatiti kao dodatni motiv domaćina da se obruši na protivnika.

VALENSIJA – OSASUNA, 19.00

(Fudbal, Španija 1)

Osasuna jeste na dnu, ali dokazuje da nije baš sladak protivnik na primeru četiri remija sa poslednjih pet utakmica. Zapamtio ih je dobro i Real Madrid, pa će Slepi miševi morati pod punom pozornošću da dočekaju rivala koga su dobili svega dva puta na poslednjih pet međusobnih okršaja. Dakle, sve je moguće, jer Valensija u poslednje vreme ne pokazuje naročito dobru formu.

EIBAR – ATL. MADRID, 21.30

(Fudbal, Španija 1)

Atletiko je mašinerija, pa Eibar baš ništa dobro ne može da očekuje od domaćinstva kada im na noge dolazi Simeoneov tim koji je do sada primio svega šest golova, a izgubio samo jedan meč. Tako stvari stoje, pa će se gosti najverovatnije svetiti za minimalac kojim su od Eibara poraženi pre godinu dana.

GENK – GENT, 21.00

(Fudbal, Belgija 1)

Genk je u poslednja dva kola prokockao šest bodova, igrajući protiv objektivno slabijih rivala. Klub Briž im sada beži sedam bodova, pa protiv Genta moraju da zaigraju bez prava na grešku. Naravno, ne treba zaboraviti da su gosti trenutno tek 13. na tabeli, te da je Genk ipak generalno uspešniji u međusobnim okršajima.

LACIO – PARMA, 21.15

(Fudbal, Kup Italije)

Pre 11 dana Lacio je u Seriji A Parmu savladao po principu prelaza X-2. I u osmini finala Kupa Italije ne očekuje se ništa manje od Lacija koji to se mora znati nije imao apsolutnu statističku premoć u utakmici s timom koji s Krotoneom i Torinom drži dno tabele. Ipak, ako je tim Sergeja Milinković Savića pred ovu utakmicu mogao da izađe na kraj sa Vučicom, trebalo bi da i protiv Parme pokaže da je zaista bolji.

IBICA – ATL. BILBAO, 19.00

(Fudbal, Kup kralja Španije)

Ibica je niželigaš, a da igra dobro u svojoj konkurenciji to svakako stoji. Naravno, Bilbao posle osvajanja trofeja Superkupa Španije u utakmici s Barsom ne bi trebalo da se nonšalantno prepusti slučaju protiv ovakvog rivala. U svakom slučaju trebalo bi očekivati da će Ibica iz bunker igre pokušati da priredi malo verovatno iznenađenje. 

KORNELA – BARSELONA, 21.00

(Fudbal, Kup kralja Španije)

Ako je Bilbao bio jači u finalu Superkupa, onda Kornela ne sme da osujeti Barsu na putu ka finalu Kupa kralja. Ronald Kuman neće imati milosti, pa ne bi trebalo čekati ništa do besnog napada Barse koji za proizvod može da ima čak i nešto više golova. U svakom slučaju nije realno na ovom meču očekivati bilo kakvu neizvesnost.

KARAGUMRUK – BEŠIKTAŠ, 14.00

(Fudbal, Turska 1)

Bešiktašu u borbi za odbranu prvog mesta treba svaki bod, a pošto je tako, igraće se na pobedu u gostima osmoplasiranom Karagumruku. Domaći su trenutno solidni, mogu da pruže otpor, ali će svakako biti smatrani podređenim protivnikom u utakmici 20. kola. Bešiktaš nema problema sa povređenim igračima, što dodatno rasterećuje stručni štab gostujućeg tima na putu ka novim bodovima.

MAKABI T.A. – REAL MADRID, 20.00

(Košarka, Evroliga)

Zvezda je u prošlom kolu dobila Real sa 77:79. Nije isključeno ni da će ovaj ishod presudno motivisati tim iz Tel Aviva da na domaćem parketu pokuša da savlada Špance s kojima im generalno u istorijskom skoru ne ide baš nikako. Uz to, Makabi treba smatrati ne tako lošim timom na domaćem parketu, pa treba očekivati dinamičnu utakmicu sa Realom kao načelnim favoritom.

MILANO – BAJERN, 20.45

(Košarka, Evroliga)

U produžecima oktobarskog meča para slavio je Milano. Sada je red da im na noge dođe Bajern koji je na šestom mestu na tabeli Evrolige. Mogla bi ovo biti tesna utakmica, naravno sve u zavisnosti od bavarskog pristupa igri. Aludiramo na četiri uzastopna poraza Bajerna na gostujućem parketu u Evroligi.

 


tagovi

najava danaInternet klađenjeklađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara