1647. Humanitarni tiket u podne: IVICA ŠURJAK tipuje za Udruženje Čika Boca – Budi human

Vreme čitanja: 5min | ned. 13.12.20. | 12:01

Rekorder u Humanitarnom tiketu u podne, sa dobitkom od 823.600 dinara, pokušaće da obori sopstveni rekord!

Mozzartov današnji gost u društeveno odgovornoj akciji “Humanitarni tiket u podne” je veliko ime jugoslovenskog fudbala Ivica Šurjak. Splićanin, koji je rođen početkom šeste decenije minulog veka bavio se mnogim sportskim aktivnostima, ali je preovladala ljubav prema fudbalu.

Dečački san mu se ispunio kad je krenuo sa treninzima u Hajduku, a potpuno ostvario kad je debitovao za prvi tim “Bilih”.

Izabrane vesti

Počeo je kao levo krilo, ali je kasnije uspešno igrao na više pozicija u ekipi. Bio je prototip modernog fudbalera. Krasile su ga borbenost, entuzijazam, liderstvo… Bio je i kapiten tima za koji je odigrao čak 487 utakmica i uzeo tri prvenstva i pet puta podigao pehar nacionalnog kupa. Karijeru je gradio još u PSŽ, Udinezeu, Realu iz Saragose…

Pamti se da je odbio ponude madridskog Reala i Kosmosa, ali i da je rekorder u Humanitarnom tiketu u podne sa dobitkom od 823.600, 00 dinara. Sastavio je MOZZART – ov 843. dobrotvorni listić i više od dve godine drži prvu poziciju. Ivica je tadašnji dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA. Rekorder u Humanitarnom tiketu u podne danas tipuje za Udruženje Čika Boca – Budi human, ali i za obaranje sopstvenog rekorda. Potencijalni dobitak iznosi 918.900, 00 dinara.

Šurjak startuje od Serije “A”,  BOLONJA – ROMA. Vučica ima šest igrača van stroja, dva više od Bolonje. Takođe, suficit od šest bodova i poslednji poraz od 3:1. Identičnim rezultatom Inter je savladao Bolonju. Roma ima bolju međusobnu statistiku, 8:11:22 uz najubedljiviju pobedu nad četom Siniše Mihajlovića od 5:0.

“Nadam se minimum golu u prvom odnosno da će pasti makar dva pogotka u drugom poluvremenu”.

Za tadašnju reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 54 puta, po okončanju igračke karijere obavljao je bitne funkcije u Hajduku. Sada nas vodi do Premijer lige, KRISTAL PALAS – TOTENHEM. Gosti imaju bolju statistiku od Palasa, 5:5:13. Najubedljivija pobeda glasi 4:0, a poslednji okršaj okončan je bez pobednika, 1:1. Suficit Totenhema iznosi osam poena, bez poraza je na poslednjih devet mečeva, ali je I domaći sastav dobio poslednju utakmicu sa 5:1.

“Od Totenhema očekujem po gol u oba poluvremena, Tm2 12gg”. 

Kao dečak voleo je sve sportove. Bavio se košarkom, rukometom, plivanjem, vaterpolom…Ipak, najviše je zavoleo fudbal. U školu su došli ljudi iz splitskog Hajduka, gledali Ivicu, i u jedanaestoj godini odveli u omiljeni klub gde je ostao do dvadesetosme godine. Fudbalskog uzora imao je u legendarnom Draganu Džajiću. Igrao je na sličnoj poziciji pa ga je to dodatno motivisalo da obožava Džaju. Dva puta na dobrotvornom tiketu analiziraćemo mečeve iz Francuske, prvo, LIL – BORDO. Olimpik ima lošiji skor 16:16:19, ali najubedljviju pobedu od 5:1. Lil je slavio nad rivalom u poslednje dve utakmice, a ima sedam bodova više. U poslednjim utakmicama Bordo je dobio Brest dok je Lil poražen od Seltika. Lilu izostaje pet, a Bordou dvojica igrača.

“UG 3+”.

Rado se priseti na debi za seniorski tim Hajduka sa samo sedamnaest godina. Seća se, igrali su protiv beogradskog Partizana i dobili sa 2:1. Dao je pobedonosni pogodak. Sreći nije bilo kraja. Potom, novi trijumf nad ‘crno – belima’, u Beogradu, sa 6:1. Potom čuvene utakmice reprezentacije Jugoslavije sa Grčkom, u Atini, gde se jurila pobeda od dva gola prednosti za baraž pa i plasman na Mundijal. Bilo je 2:2, potom je Šurjak postigao treći pogodak, a Stanislav Karasi četvrti. Otišli su na SP u Nemačku i ponovo smo u Nemačkoj, ali Bundesliga, LEVERKUZEN – HOFENHAJM. Kod Bajera izostaje šest, u redovima rivala sedam igrača. Leverkuzen ima deset poena više, niz od devet mečeva bez poraza. Hofenhajm je sa Zvezdom odigrao bez golova da bi potom dva puta slavio. Bajer ima bolji skor 14:4:7, ali je gost na pet poslednjih mečeva slavio sa 2:1 i dva puta sa 4:1.

“Kombinujem jedinicu sa golovima, od tri do pet”.   

Za uspešno bavljenje nekim sportom Šurjak smatra da je vrlo bitan talenat. Međutim, uz to su potrebni želja, volja, ljubav, veliki rad…i sve se na kraju vrati. A nas vraća u Francusku na Park prinčeva gde je nekada igrao, PSŽ – LION. Olimpik ima deficit od dva boda, ali i seriju od deset utakmica bez poraza. Poslednju utakmicu PSŽ je dobio sa 5:1 kao i poslednja četiri okršaja sa Lionom. Istorija kaže 29:16:22..

“Nadam se igri GG4+”, kaže naš plemeniti rekorder.

Nekoliko rečenica o Mozzartovom društveno odgovornom poslovanju.

Ukupna donirana suma u MOZZARTOVOM Humanitarnom tiketu u podne iznosi preko sedamnaest miliona. Zaključno sa 234. dobitnicom, glumicom Milenom Vasić čak 17.615.394, 00 dinara,

MOZZART je u akciji “Sto terena za jednu igru” obnovio i svečano otvorio tačno 85. košarkaških terena. U naselju “Stepa Stepanović” otvoren je renovirani teren “Željko Rebrača”. U Zemunu “Novica Veličković”. Bili smo i generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige, KK Borca… Beting partneri smo KSS – a , FSS – a , FK Crvena zvezda, KK Partizan…

Podsećamo na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od preko 100.000, 00 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić, Vanja Savić, Vladimir Lučić, Danilo Nikolić, Olja Lević, Milovan Ćirković i Danilo Anđušić.

Obaveštenje važno za Republiku Srpsku! 

Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran za Centar za porodicu “Kuća radosti”, Kotor Varoš. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne!


tagovi

humanitarni tiket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara