(LNB)
(LNB)

Pariz u majstorici srušio Asvel i pokazao mu ko više zaslužuje mesto u Evroligi

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.06.24. | 21:43

Ekipa iz prestonice u petom meču polufinala francuskog prvenstva slavila sa 98:92

Još nije do kraja jasno da li će Pariz naredne sezone nastupati u Evroligi, ali je ako ništa drugo pokazao da mu je tamo mesto mnogo pre nego Asvelu. Šampion Evrokupa je u majstorici polufinala francuskog prvenstva na krilima sjajnog Ti Džej Šortsa slavio sa 98:92 čime je obezbedio plasman i finale gde ga čeka aktuelni šampion Monako.

Naturalizovani makedonski košarkaš je utakmicu završio sa 28 poena uz devet asistencija, dok je uz njega fenomenalan bio i Nadir Hifi sa 24 poena. Dvocifren je bio još samo Mikael Jantunen koji je upisao dabl-dabl od 12 poena i deset skokova. Kod Asvela je sjajan bio bivši kapiten Partizana Žori Lovernj koji je brojao do 17 poena uz pride osam skokova, a dobar je bio i Timoti Luvavu-Kabarot sa 15 poena.

Izabrane vesti

Sjajno je tim iz prestonice otvorio meč, u prvih deset minuta postigao čak 34 poena, da bi na veliki odmor otišao sa prednošću od 50:43.

U nastavku se domaćin nakratko odlepio na dvocifreni plus, da bi pred odlučujući kvartal ekipa iz Vilerbana smanjila na minus pet.

Ušlo se u dramatičan finiš koji je na minut pre kraja serijom 6:0 razrešio sjajni Šorts i tako odveo svoj tim u veliko finale.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara