Lebron Džejms (©AFP)
Lebron Džejms (©AFP)

Kralj nastavlja dalje: Lebron potpisao novi ugovor sa Lejkersima

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 14:44

Po njemu će za dve godine zaraditi 104.000.000 dolara, a imaće privilegiju da zaigra sa rođenim sinom

Normalno da nastavlja! Kako sada da stane kada ima priliku da ispuni jednu od najvećih preostalih želja u karijeri - da zaigra sa sinom. Zato je, potpuno očekivano, Lebron Džejms potpisao novi maksimalni dvogodišnji ugovor sa Los Anđeles Lejkersima po kojem će zaraditi 104.000.000 dolara.

U ugovoru takođe stoji da ne postoji opcija trejda, tako da će Kralj ostati u "gradu anđela" do kraja sezone 2025/26. Međutim, igrač takođe ima pravo da bira da li će u poslednjoj godini ostati u klubu ili će postati slobodan agent. Možda se čak i penzionisati.

Izabrane vesti

Bilo kako bilo, jedan od najvećih košarkaša svih vremena bi time mogao da igra sve do 41. godine života! I tako obori još neki rekord, mada ih je već sada oborio na tuce.

Jedini je igrač koji je nadmašio 40.000 postignutih poena u istoriji NBA, osmi je svih vremena po asistencijama, četvrti po ukradenim loptama, šesti po trojkama i treći po slobodnim bacanjima. Prošle sezone je postao prvi igrač koji je 20 puta biran u Ol-star timove, nadmašivši Karim Abdul-Džabara. Džejmsovih 13 izbora u prvu petorke lige je takođe najviše u istoriji sporta. U karijeri dosada ima četiri osvojene titule - po dve sa Majamijem (2012,2013), te jednu sa Klivlendom (2016) i Lejkersima (2020).

Nedavno je Džejms inače odbio automatski produžetak ugovora i bio je otvoren za to da prihvati manju platu kako bi ekipa bila konkurentnija, ali su sve opcije kao što su dolasci Džejmsa Hardena ili Jonasa Valančijunasa propali.

Sledeća sezona biće 21. u Lebronovoj karijeri.



tagovi

Lebron DžejmsLos Anđeles LejkersNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara