Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zidanov novi plan za Azara

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.12.20. | 21:22

Nema nigde žurbe, kao što je znalo da bude

Real Madrid uspeo je da savlada Granadu s 1:0, a na toj utakmici nije bilo povratka Edena Azara koji se očekivao. Nije odigrao ni minut otkako se oporavio od povrde. Želeo je da to uradi protiv Eibara, ali ga je Zinedin Zidan izostavio. Isto je bilo protiv Granade kada je presedeo na klupi. Nije ga čak Zizu poslao ni na zagrevanje. Po sredi je novi plan za Azara, piše Marka.

"Nisam smatrao da je pravi momenat. Bila je teška utakmica", rekao je Zidan.

Izabrane vesti

Sve to znači da Zidan traži pravi momenat u kom će Belgijancu dati šansu da zaigra. Želi da Azar bude u pravom stanju pre nego što uđe na teren, a to bi osiguralo da neće osećati fizički ili mentalni pritisak.

Azar se inače oporavio od devete povrede u poslednjih godinu i po dana. I nije uvek bilo ovako.

Naime, u ranijim slučajevima kada se Azar vraćao iz povreda, bilo je to u komplikovanim momentima po tim i onda je Azar imao veliki pritisak, a da nije bio u pravoj formi. Samim tim što su Madriđani pronašli bolje igre, Zidanu je sada lakše da sačeka pravi momenat.

Meč protiv Granade bio je teži od očekivanog i zato je Zidan odabrao da ubaci Marka Asensija i Vinisijusa ispred Azara.

Sve to daje Belgijancu još jednu sedmicu pred meč protiv Elčea 30. decembra u kom će Zidan verovatno dati Azaru određeno vreme na terenu, najverovatnije oko pola sata.

Postepen povratak, kako se nadaju u Realu, doneće na kraju ono najbolje od Azara Madriđanima.

Od dolaska na Bernabeu, pretrpeo je, dakle, devet povreda, odsutan je bio 291 dan i propustio je 47 utakmica. Odigrao je 43 odsto susreta prošle sezone i 30 odsto ove sezone. U sedam godina u Čelsiju zbog povreda je propustio samo 20 utakmica.

Suština je da je Zidan promenio pristup i da nije želeo da mu se ponovi greška od prošlog puta kada je Azar bio starter protiv Sitija u avgustu, a da nije bio potpuno fizički zdrav.

Zato ga nismo još videli na terenu. Ipak je to igrač koji je plaćen preko 100.000.000 evra.


tagovi

Eden AzarZinedin Zidan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara