Žerson (@Reuters)
Žerson (@Reuters)

Zicer za Flamengo, Korintijans oslabljen u Belo Orizonteu

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.11.20. | 23:15

Šampion Brazila overava plasman u četvrtfinale Kupa Brazila, dok tim iz Sao Paula bez devetorice fudbalera juri gol minusa protiv drugoligaša Amerike Mineiro

Nije to onaj Flamengo od prošle sezone. Tada je pod vođstvom Portugalca Žorža Žezusa, velikan iz Rio de Žaneira ubedljvo trijumfovao u šampionatu Brazila, da bi krajem 2019. u Limi u finalu Kopa Libertadores bio bolji od River Plejta (2:1). Tim se nije mnogo menjao, ali je iskusni stručnjak napustio kormilo tima sa Marakane i vratio se u Benfiku. Stigao je Španac Domenek Torent. Flamengo je na deobi prvog mesta Serije A sa Internasionalom, ali je u nedelju ponižen na kultnoj Marakani od Sao Paula (1:4).

U lošem raspoloženju, domaćin dočekuje Atletiko Paranense u četvrtak (01.30) u revanšu osmine finala Kupa Brazila. Slavni klub ima prednost od 1:0 iz prvog meča. I dalje su van stroja zbog povrede prvi strelac šampionata Brazila prošle godine Gabrijel Barbosa, poznatiji kao Gabigol. Neće biti u timu ni Rodriga Kaja i Urugvajca Araskaete. Posle suspenzije u tim se vraćaju vezisti Vilijam Arao i Tijago Maja. Na udaru medija u Brazilu je štoper Flamenga Gustavo Enrike, najveći krivac za poraz od Sao Paula. On je poklonio gol i skrivio penal u nedelju u derbiju šampionata.

Izabrane vesti

Iskusni štoper preseliće se najverovatnije na klupu, a tandem ispred golmana Uga Souze trebalo bi da budu Leo Pereira i Gabrijel Noga. U timu neće biti ni rovitog Dijega, nekadašnjeg igrača madridskog Atletika. Atletiko Paraanense je u očajnoj seriji od 10 utakmica bez pobede u svim takmičenjima. Na Marakani neće igrati Sitadini, Nikaa i Marsio Azevedo.

Korintijans je u Seriji A tek na 11. mestu, ali u poslednje vreme crno-beli igraju dobro. Ostvarili su tri pobede u poslednja četiri kola. U subotu su srušili Internasional (1:0) na svom terenu, uz Flamenga glavnog kandidata za titulu. Gosti iz Sao Paula u četvrtak (01.30) jure gol minusa (0:1) iz prvog meča u Belo Orizonteu protiv Amerike Mineira.

Domaća Amerika je prošlog viklenda igrala sa drugim sastavom u Seriji B protiv Avaija (0:1) kako bi sačuvala najbolji tim za revanš protiv velikog rivala. Domaćin ne može da računa na povređenog Eduarda Baurmana, dok su Artur i Lohan već igrali ovo takmičenje za druge klubove i nemaju pravo da izađu na teren.

Trener Korintijansa Vagner Mansini ne može da računa na Fabija Santosa, Otera i Gustava Silvu, koji ne mogu da igraju jer su počeli takmičenje u dresovim drugih klubova. Iskusni napadač Žo ima povredu mišića, a van stroja su i Boseli, Sidli, Gustavo Mantuan, Danilo Avelar, Rajan Oliveira i Leo Santos. U napadu se očekuje tandem Davo i Gazeres, a sa krila će prete Mateus i Ramiro. Poslednjih pet mečeva ova dva tima završeni su tipom 0-2.

U Kupu Brazila ne važi pravilo gola u gostima. Ako posle dvomeča bude nerešen ishod odmah se šutiraju jedanaesterci.

KUP BRAZILA – OSMINA FINALA (REVANŠ UTAKMICE)

Utorak

Kujaba – Botafogo 0:0 /prvi meč 1:0/

Sreda

Internasional – Atletiko GO 2:1 (0:0) /prvi meč: 4:2/

23.00: (2,30) Seara (3,00) Santos (3,20) /prvi meč: 0:0/

Četvrtak

01.30: (2,90) Amerika Mineiro (2,75) Korintijans (2,70) /prvi meč: 1:0/

01.30: (1,45) Flamengo (4,10) Atletiko PR (6,75) /prvi meč: 1:0/

23.00: (1,65) Palmeiras (3,60) Bragantino (5,10) /prvi meč: 3:1/

Petak

01.30: (4,00) Žuventud (3,15) Gremio (1,95) /prvi meč: 0:1/

***kvote su podložne promenama


tagovi

BrazilKup BrazilaFlamengoKorintijansAmerika RNAtletiko Paranense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara