Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Grande Rafa, hvala ti na svemu!

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.10.24. | 13:05

Svet tenisa se emotivno oprašta od Nadala koji je saopštio da posle Dejvis kupa ide u penziju

U novembru će pokušati da sa reprezentacijom Španije po šesti put osvoji Dejvis kup, posle čega će odložiti reket i pokloniti se svetu tenisa poslednji put. Biće to emotivni dani u Malagi od 19. do 24. novembra pošto će Rafael Nadal igrati svoj poslednji profesionalni turnir.

Rešio je trofejni Španac da je vreme za kraj. Povrede su ga osakatile poslednjih godina i udaljile čak na 150. mesto ATP liste. Nema više smisla mučiti telo. Vreme je za sangriju i plažu...

Izabrane vesti

Trudeći se da ne zaplače, Rafa je odluku o povlačenju saopštio u emotivnom videu objavljenom na društvenim mrežama, što je pokrenulo lavinu reakcija. Ne može se reći da ovako nešto nije bilo očekivano, ali svakako je odjeknulo. Što je i normalno kada se oprašta jedan od najvećih sportista svih vremena.

"Grande Rafa, Hvala na svim uspomenama, hvala prijatelju", napisao je Endi Rodik.

Sličnu poruku poslao je i Rolan Garos, Nadalov omiljeni grend slem na kojem je trijumfovao rekordnih 14 puta.

"14 puta hvala za milion uspomena".

Nik Kirjos se devet puta sastajao sa Rafaelom Nadalom i pobedio ga u tri meča. Poslednji put žreb ih je spojio pre dve godine u polufinalu Vimbldona, kada je Španac morao da preda zbog povrede. Nije ni izlazio na teren, što je motivisalo Australijanca da poželi još jednu priliku da se sastatnu.

"Rafa, ne idi u penziju. Želim da odigramo još jedan meč", poručio je Kirjos.

Među onima koji su se oglasili je i Kristijano Ronaldo.

"Rafa, kakvu si neverovatnu karijeru imao! Tvoja posvećenost, strast i neverovatan talenat inspirisali su milione širom sveta. Bila mi je čast da prisustvujem tvojoj karijeri i da mogu da te zovem prijateljem. Čestitam na neverovatnoj karijeri, uživaj u penziji", napisao je portugalski fudbaler.

Fernando Verdasko je bio i rival i prijatelj Biku sa Majorke.

"Bio si mi najveći rival, saigrač, ali i prijatelj tokom više od polovine mog života. To što si postigao je neopisivo, a to koliko ćeš nedostajati je još veće. Hvala ti na svemu Rafa Nadal. Legendo".

I kada je bilo lepo, ali i kasnije kada je bilo teško, uz Nadala je bio nekadašnji teniser, potom trener Karlos Moja.

"Znali smo da će ovaj dan morati da dođe. Čast mi je što sam bio deo tvog puta kao trener, ali uvek kao prijatelj. Hvala ti mnogo na svemu".

Rodžer Federer nije objavio posebnu poruku na svom profilu, ali je komentarisao ispod Nadalovog videa objavljenog na Instragramu.

"Kakva karijera, Rafa! Uvek sam se nadao da ovaj dan neće doći. Hvala ti za nezaboravne uspomene i neverovatna dostignuća u igri koju volimo. Bila je apsolutna čast", napisao je Švajcarac.

Madridski AS i Marka imali su uveliko spremne tekstove za ovu priliku, ali posebno zanimljivo biće videti kakve će naslovne strane sutra osvanuti u njihovim dnevnim novinama. Isto tako i za čuveni pariski Lekip, koji je udarnu vest na sajtu naslovio sa "Adios, Rafa".

I televizija Eurosport je putem svojih profila na društvenim mrežama uputila pozdrav "Kralju šljake", dok je Dejvis kup najavio Nadalov poslednji ples u novembru.

"Ne budi tužan jer je gotovo, budi srećan zbog onoga što je bilo" i "Nikada neće biti drugog Rafe Nadala" takođe su neke od poruka koje ljubitelji tenisa i kolege upućuju Nadalu.

Pomogao je Rafael Nadal podrškom i savetima fudbalerima Španije da se domognu evropskog trona letos u Nemačkoj. Sada oni od njega traže još jedan pehar Dejvis kupa.

"Jedan od najvećih sportista koje je ova zemlja ikada imala je rešio da se povuče. Rafael Nadal, hvala ti za sve tvoje titule i što si bio deo nas na Evropskom prvenstvu. Molimo te, dozvolino nam da još jednom viknemo: Vamos Rafa", piše na zvaničnom profilu španske fudbalske reprezentacije.

Uz isti povik od nekadašnjeg "broja jedan" oprostio se i Olimpijski komitet Španije.

"Hvala, hvala i HVALA jer si uvek nosio našu zastavu na vrh. Ti si srce Španije. Danas ćemo glasnije nego ikad viknuti: Vamos Rafa".

Novak Đoković je, za sada, lajkovao Nadalovu objavu o povlačenju. Sigurni smo da će se uskoro oglasiti na mnogo originalniji način...


tagovi

Rafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara