Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Dve zemlje – ukupno stanovnika kao Požarevac i gosti s podrškom 24 navijača

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.10.24. | 12:42

Gibraltar i San Marino večeras (20.45) na stadionu Evropa igraju meč koji bi mogao da odluči o putniku u C diviziju Lige nacija

Gibraltar i San Marino su najmanje zemlje članice UEFA. Ukupno imaju oko 70.000 stanovnika (po 35.000 i jedna i druga), države koji imaju žitelja kao na primer Požarevac (sa širom okolinom), danas (20.45) na Evropa stadionu ukrstiće koplja u najslabijoj diviziji D Lige nacija.

U Grupi 1 je osim ove selekcije i Lihtenštajn. Favorit za plasman u Diviziju C je Gibraltar koji je na premijeri igrao nerešeno (1:1). San Marino je početkom septembra stigao do istorijske pobede. Pao je Lihtenštajn sa 1:0. Čekali su fudbaleri San Marina na trijumf 142 utakmice. Pravu ekstaza u petoj najmanjoj državi na svetu je nastala pre nešto više od mesec dana da je Sensoli savladao golmana Lihtenštajna Benjamina Buhela. Posle toga su poraženi od Moldavije u gostima (0:1).

Izabrane vesti

Gibraltar je na papiru jači. Nije poražen na tri prethodna duela. Pre remija sa Lihtenštajnom pobedili su Andoru (1:0) i napravili podvig kada su u prijateljskom meču igrali bez golova protiv Velsa. Ovi timovi su pre četiri godine odmerili snage u Ligi nacija i za 180 minuta je pao samo jedan gol, i to u mreži San Marina.

20.45: (1,65) Gibraltar (3,45) San Marino (6,25)

Trener domaćeg tima Hulio Ribas je na klupi ove reprezentacije već šest godina. Na 21 utakmici ima po sedam pobeda, remija i poraza. San Marino na krilima prvog trijumfa želi da ostane neporažen i stigne blizu plasman u viši rang, C divizije Lige nacija. Selektor malene zemlje, okružene Italijom, na severoističnoj strani Apenina, Roberto Čevoli, na kormilu ove selekcije je od prošle godine. Pre toga je vodio italijanske niželigaše Renate, Ređinu, Imolese i Novaru.

Najbolji igrači San Marina su spremni za duel na Pirinejima, a to su Berardi, Lacari i Fabri. Nedostajaće samo Aleksandro Golunuči zbog povrede mišića. Imaće gosti podršku 24 navijača na Gibraltaru. Neku su došli iz San Marina, neki iz ostatka Evrope. Odjeknula je ta pobeda prošlog meseca, zainteresovala žitelje ove zemlje za najvažniju sporednu stvar na svetu.

LIGA NACIJA, D DIVIZIJA – 3. KOLO

Četvrtak

18.00: (1,33) Moldavija (4,70) Andora (1,20)

20.45: (1,65) Gibraltar (3,45) San Marino (6,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija Gibraltarareprezentacija San MarinaLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara