Trener Redinga mora da bude Srbin: Paunović glavni protivkandidat Stanojeviću

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.08.20. | 12:13

Nekadašnji selektor Orlića postao glavni favorit za preuzimanje klupe na Madejski stadionu

Trener Redinga mora da bude Srbin! Tako se barem može zaključiti na osnovu informacija koje stižu sa Ostvra, a one glase da je glavni protivkandidat Aleksandru Stanojeviću u ovom trenutku nekadašnji selektor Zlatnih Orlića Veljko Paunović. I ne samo to, u ovom trenutku je glavni favorit za preuzimanje engleskog drugoligaša.

Paunović je slobodan otkako je u novembru 2019. godine napustio Čikago Fajer gde je bio pune četiri godine. Iako se osam godina bavi trenerskim poslom još uvek nije vodio nijedan klub u Evropi, ali je svoje ime izgradio u radu sa mlađim reprezentativnim kategorijama. S obzirom na trenutnu situaciju kada je u pitanju pandemija virusa korona, mnogi evropski klubovi se sve više se okreću sopstvenim pogonima, pa je to svakako jedan od Paunovićevih najjačih aduta.

Izabrane vesti

Ipak, to ne znači da će Redingove ambicije biti manje u narednoj sezoni. Naprotiv, klub intenzivno radi na pripremi prelaznog roka i posle postavljanja šefa struke radiće na jačanju tima koji bi bio kadar da se bori za ulazak u Premijer ligu. Ali će podjednako raditi i na razvoju mladih igrača, koji bi Redingu obezbedili siguran finansijski priliv u budućnosti.

Aleksandar Stanojević takođe ima svoje snažne adute. Na Ostrvu se priča o njegovim rezultatima sa Partizanom i činjenicom da je bio prvi srpski trener koji je vodio domaći tim u Ligi šampiona. U međuvremenu nekadašnji trener crno-belih stekao je i ogromno iskustvo na međunarodnoj sceni radeći u Kini, Izraelu, Grčkoj i Saudijskoj Arabiji.

Mark Bouen će napustiti mesto šefa struke i prepustiti je novim treneru, a on će se vratiti na poziciju sportskog direktora, gde je znatno produktivniji. Ipak, ostaće u bliskoj saradnji sa novim stručnim štabom, sa kojim će do kraja prelaznog roka raditi na dovođenju neophodnih pojačanja. Kako pišu ostvrski mediji u planu je dovođenje između šest i osam novih igrača na Madejski stadion.


tagovi

Veljko PaunovićAleksandar Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara