TREĆA SMENA: Jokić protiv Džejmsa, Krespo debituje na klupi Sao Paula, Fonjini i Nadal ukrštaju rekete na Australijan openu

Vreme čitanja: 4min | ned. 14.02.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

GREMIO - SAO PAULO, 00.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil 1)

Ekipa sa Morumbija je napravila veliku promenu, klupu Trikolora je od Fernanda Diniza preuzeo čuveni Ernan Krespo. Legendarni Argentinac je napravio senzaciju sa Defensom i Hustisijom u Kopa Sudamerikani, kao nagrada stigao je poziv Sao Paula. Debitovaće u Porto Alegreu, protiv ekipe koja je seriju loših rezultata okončala pobedom od 5:2 protiv Botafoga u minulom kolu. Sao Paulo na osam vezanih susreta ne zna za trijumf, a prethodni duel ove dve ekipe okončan je bez pobednika.

INDEPENDIJENTE MEDELJIN - HAGUARES, 00.05

(Fudbal, Kolumbija 1)

Osokoljen osvajanjem Kupa Kolumbije, Independijente želi da se vrati na pravi put i u prvenstvu. Sastav iz Medeljina je tek deveti na tabeli Aperture posle pet odigranih susreta, pa će na svom stadionu pokušati da savlada Haguares. Sastav iz Monterije ima isti bodovno saldo, ali je zbog jednog postignutog gola više ispred DIM-a na tabeli. Prethodni susret ove dve ekipe, na istom stadionu, okončan je remijem (1:1).

PASTO - TOLIMA, 02.10

(Fudbal, Kolumbija 1)

Deportes Tolima je minule srede pretrpela bolan poraz u finalu Kupa Kolumbije od Independijentea. Izjednačila je u sudijskoj nadoknadi, da bi posle penal serije ostala bez trofeja. Rane će pokušati da zaleči na gostovanju u Pastu. Tolima je pre poraza u finalu Kupa vezala šest mečeva bez poraza, dok je Deportivo u seriji od tri susreta bez pobede. Ove dve ekipe megdan su delile pre nešto više od dve sedmice u polufinalu Kupa, Tolima je izgleda sreću potrošila u penal lutriji sa ekipom iz Pasta.

SANTOS LAGUNA - MONTEREJ, 02.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Sudar sastava iz susednih regija, koje su se kroz istoriju meksičkog fudbala sastajale u brojnim finalima, dva puta i u samoj završnici Konkakaf Lige šampiona. Ratnici iz Toreona su posle pet odigranih mečeva šesti na tabeli, ostvarili su dva trijumfa i potom vezali tri remija. Rajadosi su sa druge strane odigrali utakmicu manje, tri puta su slavili, ali poput predstojećeg protivnika još uvek nisu osetili gorak ukus poraza. Zauzimaju četvrto mesto sa istim bodovnim saldom kao Toluka, Klub Amerika i Tihuana. Prethodni put Santos i Monterej su se sastali u avgustu prošle godine, duel na stadionu Rajadosa okončan je bez pobednika (2:2). Ratnici nisu osetili slast trijumfa u poslednjih pet međusobnih duela. Treba očekivati tvrd meč, Monterej nije primio gol u dosadašnjem toku sezone, dok je odbrana Santos Lagune kapitulirala svega dva puta.

OLIMPIJA - GUAIRENJA, 00.45

(Fudbal, Paragvaj 1)

Duel ekipa koje su pre mesec i po dana megdan delile i u finalu Klausure. Olimpija je slavila posle boljeg izvođenja jedanaesteraca došla do trofeja. Oba sastava imaju velike ambicije i u Aperturi, ali je Guairenja očajno počela 2021. godinu, teškim porazom na gostovanju protiv Sportivo Lukenja (1:3). Olimpija sa druge strane polovična, počelo je porazom od Libertada (0:1), da bi u minulom kolu pred osvajačem Klausure oružje položila ekipa 12. oktobar. Roke Santa Kruz još nije probio led, večeras je prava prilika da to uradi protiv Guairenje.

DALAS - PORTLAND, 01.30

(Košarka, NBA)

Uzdigao se Dalas i vezao četiri trijumfa. Luka Dončić je nastavio sa sjajnim partijama, pa je tako u pobedi nad Pelikansima ubacio i rekord karijere (46 poena). Portland je takođe u usponu forme, tri vezana trijumfa i samo jedan poraz na poslednjih šest mečeva. Karmelo Entoni igra sve bolje, a višak minutaže u odsustvu Si Džej Mekoluma odlično koristi Geri Trent, koji ove sezone beleži 14,8 poena po meču. Očekuje nas odličan susret, verovatno i kiša koševa, a nema sumnje i da će Demijan Lilard biti dodatno motivisan protiv jednog od kandidata za MVP nagradu.

DENVER - LA LEJKERS, 04.00

(Košarka, NBA)

Još jedna repriza prošlogodišnjeg finala Zapada i novi sudar Nikole Jokića sa Lebronom Džejmsom. Njih dvojica su uz Embida trenutno glavni kandidati za MVP odličje. Prethodni duel odigran pre nedelju i po dana ubedljivo je pripao aktuelnim šampionima, koji igraju u neverovatnoj formi i ove sezone. Lejkersi su upisali 21 pobedu, pretrpeli tek šest poraza. Denver je posle lošeg starta upalio motore, ali je daleko od Jezeraša (14-11). Sastav iz Grada anđela je vezao sedam pobeda (tri posle produžetka), dok se Denver posle još jedne loše seriju uzdigao i prethodnih dana nadigrao Klivlend i Oklahomu. Nastupi Entonija Dejvisa sa jedne i Džamala Marija sa druge strane su pod znakom pitanja, pa bi mogli da gledamo epski okršaj Džokera i Kralja na parketu Pepsi centra u Koloradu.

F. FONJINI - R. NADAL, 05.00

(Tenis, Australijan open)

Biće to 17. sudar Fabija Fonjinija i Rafala Nadala. U prethodnih 16 duela Španac je slavio u 12 navrata, a između njih se posle Otvorenog prvenstva Hamburga 2015. godine stvorilo i ljuto rivalstvo. Bio je to pravi rat rečima, mada Nadal danas tvrdi da nema ništa protiv italijanskog tenisera. Poslednji put sastali su se u četvrtfinalu ATP Mastersa u Kanadi, kada je Španac odneo pobedu.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara