Natho i Zahid (MN Press)
Natho i Zahid (MN Press)

PARTIZAN - TIM ZA DERBI: Izgleda da ima mesta i za Zahida i za Natha

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.09.24. | 20:36

Dovoljno je podsetiti da je Natho bio strelac prošle godine u Humskoj, a Zahid asistirao Saldanji na istom mestu i učestvovao u akciji za pogodak Alda Kalulua na stadionu “Rajko Mitić”

Najbolje što ima u ovom času poslaće Aleksandar Stanojević na teren u nameri da odbrani Humsku. A to znači, makar na papiru, ofanzivnu postavku u 174. večitom derbiju.

Sedmicama, pa i mesecima, polemiše se mogu li Bibars Natho i Gajas Zahid da dejstvuju zajedno, smetaju li jedan drugom ili su kompatibilni, deluje li tim smisleno kad je u pitanju kreacija ili mu nedostaje snage i svežine kako sa dvojicom internacionalaca utakmica odmiče… I tako iz meča u meč, da bi pred ovaj stigao iz Zemunela signal da bi njih dvojica mogla od prvog trenutka na megdan Crvenoj zvezdi.

Izabrane vesti

Ovakvo opredeljenje, ako do njega dođe, jer postoji i druga varijanta, kako je sam trener rekao, izvorište nalazi u pređašnjim susretima. Kako sa crveno-belima, tako i OFK Beogradom u minulom kolu. Dovoljno je podsetiti da je Natho bio strelac prošle godine u Humskoj, a Zahid asistirao Saldanji na istom mestu i učestvovao u akciji za pogodak Alda Kalulua na stadionu “Rajko Mitić”. A i u Zaječaru sa nijima dvojicom kao starter ima Parni valjak je izgledao dobro protiv Romantičara.

To znači da bi Natho dejstvovao kao centralni vezni, a Zahid kao levo krilo, kao što je bio slučaj u nekim mečevima tokom trenerskog mandata Igora Duljaja. S tim da postoji i druga varijanta, a podrazumeva Zahidovo odsustvo u korist Goha, ali bi onda domaćin izgubio na kreativnosti.

Ispred, na mestu napadača, trebalo bi da bude Aldo Kalulu, pošto se sve češće pojavljuje u toj ulozi, a desno Ibrahim Zubairu, kao jedan od bonusa. Drugi je povratnik, Mihajlo Ilić, sa kojim će u štoperskom tandemu nastupiti Nihad Mujakić.

Za stabilnost u manevru kao tandem defanzivnih vezista staraće se Kervin Arijaga i Stefan Kovač, dok se na poziciji desnog beka očekuje Aleksandar Filipović koji bi trebalo da dobije prednost u odnosu na De Medinu.

PARTIZAN (4-2-3-1): A. Jovanović - Filipović, Ilić, Mujakić, Jurčević - Arijaga, Kovač - Zubairu, Natho, Zahid - Kalulu


tagovi

FK Partizan174. večiti derbiVečiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara