(©Reuters)
(©Reuters)

Bolesnik stabilno, hrvatska terapija daje rezultat: Roma progledala sa Jurićem (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.09.24. | 20:02

Najzad pobeda rimskog kluba u Seriji A, razmahao se Dovbik – 3:0

Frančesko Toti je upozoravao, naslutio je šta će se dogoditi – Danijele de Rosi je prošao kao Žoze Murinjo. Američki vlasnici su mu udelili otkaz, nisu marili za to što je klupska ikona, niti za sve ono što je uradio proteklih meseci. A, jeste mnogo toga, jer upravo je on podigao ekipu i uneo novu energiju. Bili su im bitni samo trenutni rezultati, koji su, istina, za Romu bili poražavajući.

Četiri utakmice u Seriji A i – nijedna pobeda. Došlo je to glave Danijeleu de Rosiju, jer procena odgovornih bila je da nema šta da ponudi Romi, da je bolje da ode, da je to u interesu tima. Do sada su grešili, uglavnom, možda konačno pogode prilikom povlačenja strateških poteza. Ivan Jurić je postavljen za novog trenera, čekao je kao zapeta puška, a ona je odmah opalila po njegovom dolasku na Olimpiko. I to tri puta protiv Udinezea – 3:0 (1:0).

Izabrane vesti

Za dugoročne prognoze je isuviše rano, ali u Trigoriji mogu da kažu: bolesnik je stabilno, stanje mu se ne pogoršava. I to je nešto, barem za početak. Počeo je da daje znake života, da mrda, jer hrvatska terapija, makar za prvu ruku, daje rezultat.

Roma je odreagovala pozitivno na promenu trenera, na dolazak Ivana Jurića, no nadalje će biti potrebno mnogo više od toga. Dosta krvavog rada. Ali, start hrvatskog stručnjaka je obećavajuć, može to da raduje navijački korpus. Pogotovo na koji način je Vučica došla do pobede, ali i protiv koga. Da je neka druga sezona u pitanju, trijumf nad Udinezeom bi se skoro pa podrazumevao, bio pod moranje. Sada i ne baš…

Više je klubova koji imaju iznenađujuć, leteći start. Jedan je Torino, drugi Empoli, a treći – Udineze. Do večeras je bio bez poraza, bio je u jednom momentu i lider Serije A. Danas je u Večnom gradu potučen. Razbijen je u šparamparčad, a režiseri trijumfa rimskog kluba bili su Artjom Dovbik i Paulo Dibala. Mogli bi da budu ubojit tandem, ako hravtski stručnjak posloži kockice kako spada.

Ukrajinac je u prošlom kolu najzad probio led u italijanskom fudbalu, pogodio je protiv Đenove, a protiv Udinezea zbog toga bio poprilično rasterećeniji. Dokazao je da mu je i minimalan prostor dovoljan da zatrese mrežu. Stefan el Šaravi poslao le loptu u prostor, a Artjom Dovbik je levicom poslao loptu u suprotan ugao.

Nije to bilo sve od čovelka u čije ruke je minule sezone otišla Pićići nagrada. Početkom drugog poluvremena se izborio loptu kod korner zastave, gurnuo je u kazenni prostor do Paula Dibale… Završilo se – jedanaestercem. Iznudio ga je Argentinac, potom i realizovao, a Artjom Dovbik je umešao prste i kod trećeg pogotka. Još jedna izvrsna lopta, ovoga puta za Tomaza Baldancija.

SERIJA A – 5. KOLO

Petak

Kaljari - Empoli 0:2 (0:1)

/Kolombo 33, Esposito 49/

Verona - Torino 2:3 (1:2)

/Kastanjos 12, Moskera 93 - Sanabrija 10, Zapata 34, Adams 79/

Subota

Venecija - Đenova 2:0 (0:0)

/Busio 63, Pohjanpalo 85/

Juventus - Napoli 0:0

Leče - Parma 2:2 (1:0)

/Dorgu 32, Krstović 59 - Almkvist 90+3, Hajnu 90+6/

Nedelja

Fjorentina - Lacio 1:1 (0:1)

/Gudmundson 49 pen, 90 pen - Hila 41/

Monca - Bolonja 1:2 (1:1)

/Đurić 43 - Urbanski 24, Kastro 80/

Roma - Udineze 3:0 (1:0)

/Dovbik 19, Dibala 49pen, Baldanci 70/

20.45: (1,80) Inter (3,70) Milan (5,00)

Ponedeljak

20.45: (1,47) Atalanta (4,30) Komo (7,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RomaUdinezeSerija AIvan JurićPaulo DibalaArtjom Dovbik

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara