Jurica Golemac (©ABA liga – Dubai)
Jurica Golemac (©ABA liga – Dubai)

Golemac posle Zvezdinog skalpa: Ostvarenje sna! Hoću da budemo tim koji je teško pobediti

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.09.24. | 19:55

"Svaki dan se spremamo za naredni meč. Kada radiš mnogo, nemaš vremena da razmišljaš o tome koliko je sve ovo posebno. Mnogo mi je drago što smo odmah mogli da počastimo navijače pobedom", rekao je trener Dubaija

Nisu košarkaši Dubaija mogli da zamisle lepši ulazak u klupsku košarku od skalpa Crvene zvezde u prvom kolu Jadranske lige!

Klub iz UAE je napravio istinski podvig i Jurica Golemac veruje da je ovo pravi odraz zahvalnosti igrača prema onima koji su klub napravili. I, naravno, pobedu nad šampionom Jadranske lige vidi kao izuzetno veliki i važan dan za Dubai.

Izabrane vesti

"Čestitam momcima i navijačima. Ovo je kao ostvarenje sna, odmah na početku dobili smo prošlogodišnjeg šampiona. Sve zasluge idu na račun kompletne organizacije, ali i igračima koji su dali sve od sebe za pobedu. Oni su se borili, dozvolili smo Zvezdi samo šest ofanzivnih skokova što je po meni ključni detalj. Nismo očekivali da ćemo biti u vođstvu skoro 40 minuta, oni su se nekoliko puta vraćali, ali mi nismo izgubili glave", rekao je Golemac i nastavio:

"Čestitam i navijačima, iznenadio sam se što su došli u ovolikom broju, dali su nam novu dozu energije i elana da pobedimo. Nadam se da će naša dvorana biti ovako puna i u nastavku sezone i da ćemo postati tim koji je jako teško pobediti ovde. Posebna zahvalnost upravi zbog svega što se dešava u ova dva-tri meseca. Igrači su danas pokazali zahvalnost na terenu, nadam se da je ovo samo početak nečeg lepo".

Perfektan početak sezone, ozbiljan zamajac za nastavak takmičenja...

"Sezona je dugačka, biće uspona i padova. Imamo dosta vremena da odmorimo, da se lepo spremimo za sledećeg protivnika. U svakoj narednoj utakmici trudićemo se da idemo na pobedu, da igramo sa mnogo samopouzdanja. Moja je želja da se uvek ovako borimo, da se trudimo i da ne gubimo oštrinu koju smo pokazali. Kada igrate protiv aktuelnog šampiona, lako je naći motivaciju. Sada treba da ostanemo takvi i u mečevima protiv rivala našeg ranga ili slabijeg kvaliteta od nas. Takođe, treba da ostanemo pametni i kada izgubimo, da ne gubimo glavu".

Dubai je tek na početku i tek treba da se navikne na uslove takmičarske košarke, pogotovo u situaciji kada treba da se putuje po pet i više sati na gostovanja.

"Ovo je naša prva godina, moramo da naučimo mnogo toga. Imali smo nekoliko putovanja, na pripreme i neke utakmice, pa smo videli kako stvari funkcionišu. Ići ćemo na utakmice dva dana ranije, kako bismo se navikli na vremenske uslove i razliku u temperaturi. Dobra je stvar što ćemo ove sezone igrati samo jedno takmičenje, kako bismo mogli da radimo i odmorimo".

Nije želeo Golemac da govori o Dubaiju kao senzaciji i pokušao je da zadrži noge čvrsto na zemlji.

"Svaki dan se spremamo za naredni meč. Kada radiš mnogo, nemaš vremena da razmišljaš o tome koliko je sve ovo posebno. Mnogo mi je drago što smo odmah mogli da počastimo navijače pobedom. Ne bih pričao o tome da ćemo biti senzacija takmičenja ili tako nešto, ovo je bila samo jedna utakmica. Imamo novajlije u Ajzei Tejloru i Davisu Bertansu, dvojica momaka sa ogromnim kvalitetom. Što duže budu sa nama, biće nam lakše. Voleo bih da svi protivnici koji budu dolazili vode kažu kako im nije lako da igraju u Dubaiju".

Dubai za sedam dana gostuje Cedeviti Olimpiji u Ljubljani od 17 časova.


tagovi

KK DubaiJurica GolemacABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara