Sve stalo u 20 minuta: Standardu slađi bod iz derbija sa Antverpenom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.02.21. | 15:34

Derbi 26. kola prvenstva Belgije završen bez pobednika

Derbi šampionata Belgije između Standarda i Antverpena završen je bez pobednika (1:1), a borba konkurenata za mesto u vrhu tabele svela se na 20 minuta utakmice tokom kojih su viđeni jedini pogoci na utakmici.

Prekršaj nad Bokadijem glavni arbitar kaznio je najstrožom kaznom, a odgovornost je preuzeo Karsela Gonzales koji je sa bele tačke doneo vođstvo Standardu u 8. minutu. Već u 16. minutu domaćin je mogao da udvostruči prednost nakon što se Raskin našao u izglednoj šansi, međutim udarac veznog fudbalera završio je u gol-autu.

Izabrane vesti

Na reakciju rivala čekalo se samo do 28. minuta, a kontru koju je po desnom boku poveo Lamkel udarcem sa druge stative u izjednačenje je pretvorio De Pou. Motivisani izjednačujućim pogotkom igrači Antverpena mogli su da do odmora preko Seka i Lamkela potpuno preokrenu rezultat, ali je mreža domaćina ostala mirna.

Antverpen, koji je želeo da ostvari četvrti uzastopni trijumf u prvenstvu, bio je agolniji rival u nastavku, pretili su Gerknes, Lamkel i Buta, ali oni, kao ni Klaus i Sike na drugoj strani, nisu bili dovoljno precizni te je duel završen bez pobednika.

Standard je tako upisao 10. remi u šampionatu, dok je Antverpen peti put odigrao duel bez pobednika.

U poslednjem meču dana Anderleht je takođe remizirao. Kraljevski klub je na gostovanju pretposlednjem timu prvenstva Serkl Brižu odigrao bez golova. Domaćin je čak i postigao pogodak sredinom drugog poluvremena, ali je on poništen zbog ofsajda. Anderleht trijumf nije ni zaslužio, s obzirom da za 90 minuta igre nije uputio udarac u okvir gola.


BELGIJA 1 - 26. KOLO

Petak

Leven - Kortrajk 3:1 (3:0)

/Anri 10, 20, Sova 40 - Gano 52/

Subota

Sint Trojden - Varegem 1:2 (0:0)

/Suzuki 72 - Domp 52, Bruno 55/

Nedelja

Standard - Antverpen 1:1 (1:1)

/Karsela-Gonzales 8p - De Pou 28/

Beršot - Mehelen 1:2 (0:0)

/Holhauzer 52pen - Valš 90, Drujf 90+4/

Šarlroa - Klub Briž (odloženo)

Serkl Briž - Anderleht 0:0

Ponedeljak

20.45: (1,60) Gent (3,90) Muskron (5,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Antverpen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara