Naslovna Superdeportea
Naslovna Superdeportea

Superdeporte: Bravo, Račiću!

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.11.20. | 08:30

Čak i četiri dana nakon meča ugledni list veliča partiju nekadašnjeg igrača Crvene zvezde protiv Real Madrida

Nije lako naći se na naslovnim stranama u španskim sportskim novinama, bez obzira na to da li se radi o madridskim gigantima Marki i AS-u ili o onima iz drugih velikih gradova na Pirinejima. Na današnjoj naslovnoj strani Superdeportea iz Valensije osvanuo je gromoglasan naslov "Bravo, Račiću!", što predstavlja veliku privilegiju za mladog srpskog vezistu.

Čak i četiri dana nakon meča ovaj ugledni list veliča partiju nekadašnjeg igrača Crvene zvezde protiv Real Madrida, uz napomenu da je na teren istrčao uprkos riziku od dodatne povrede kolena.

Izabrane vesti

"Igrao je protiv Real Madrida i odupreo se bolu, bio je primer posvećenosti... On je već jedan od nas", hvali na sva zvona Superdeporte srpskog vezistu.

Račić je o tegobama pričao i u intervjuu za MOZZART Sport.

"Bilo je krajnje neizvesno hoću li uopšte igrati. Međutim, Real nam je dolazio u goste. Hteo sam da se nađem u startnoj postavi, makar sa jednom nogom. Kada je meč počeo bio sam pod strahovitim adrenalinom. Nisam uopšte osećao bolove u kolenu, koje sam blago povredio tri dana pred meč. Nije bilo ni umora. Tek kada se emocije slegnu čovek shvati koliko je zapravo umoran. A nije ni svestan toga", rekao je za MOZZART Sport Račić.

Visoki vezista je sam sebi kročio put do velike scene na Mestalji. Prošlu sezonu je maksimalno iskoristio u portugalskom Famalikau i ove maksimalno iskoristio svoju šansu u prvom timu. Pre utakmice sa Realom zabeležio je pet nastupa i bio starter samo protiv Ueske. Trener Havi Garsija je napravio pravi potez što ga je stavio od starta protiv Reala, jer je mladi fudbaler blistao na terenu.

Valensija je pred početak sezone imala ozbiljne finansijske probleme, ali su se Slepi miševi konsolidovali, uprkos brojnim odlascima i praktično bez ulaganja stvorili respektabilan tim za ovu sezonu. Račić je u Valensiju stigao u julu 2018. godine iz Crvene zvezde za obeštećenje od 2.200.000 evra.


tagovi

Uroš Račić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara