Nikola Jović (AFP)
Nikola Jović (AFP)

Dobra partija Jovića u porazu Majamija od Šarlota, Vasilije Micić odigrao utakmicu za zaborav

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.10.24. | 10:06

Luda završnica u Atlanti pripala Hoksima

Trener Erik Spolstra mu je dao šansu, a Nikola Jović ju je u potpunosti iskoristio. Reprezentativac Srbije bio je starter za Majami Hit u porazu od Šarlot Horneta i deluje da će imati prostora ove sezone da pokaže raskošan talenat. Sa druge strane, Vasilije Micić je ostao u senci odlične partije Lamela Bola111:108 (28:29, 34:29, 19:31, 27:22).

Bila je ovo prva utakmica Majamija u predsezoni, te i prilika da Spolstra isproba nove igrače, ali i različite petorke na terenu. Nakon uvodne rezultatske klackalice, u drugom kvartalu rezervisti ekipe iz Severne Karoline ubacili su 34 poena i pokazali da mogu da budu oslonac iskusnog trenera kada starteri izađu da odmore. Majami je zaigrao bolje u drugom poluvremenu i uspeo je da uvede susret u napetu završnicu.

Izabrane vesti

Ipak, iako su Hornetsi posustali u odlučujućih 12 minuta, a Majami su iz problema izvukli igrači sa klupe, Kelel Ver, Pil Larson i Kešad Džonson (od njih trojice očekuje se da kakvu-takvu ulogu u rotaciji ima samo Ver, mladi centar koji je još tokom letnje lige pokazao da je odmah spreman za fizički zahtevnu igru NBA lige), Šarlot je uspeo da iščupa pobedu na domaćem terenu.

Na pobedničkoj strani sjajnu sezonu (ako ne bude povreda) najavio je Bol koji je postigao 24 poena, Tiđane Salun ga je pratio sa 15, dok je Mikal Bridžes dodao 14. Doskorašnji košarkaš Partizan Mozzart Beta, Dvejn Vašington, proveo je 11 minuta na parketu i zabeležio pet poena, dok je meč za zaborav imao Micić, koji je odigrao svega četiri minuta i za to vreme nije ostvario nikakav pozitivan učinak, već je samo izgubio (čak) četiri lopte.

U sastavu Majamija upravo je Ver sa Bemom Adebajom predvodio Majami u poenima, obojica su postigla po 13, Džimi Batler je ubacio 11, dok je Larson stao na deset. Jović je za 16 minuta na parketu ubacio devet poena (3/5 iz igre), a tom učinku pridodao je i dva skoka, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.


Značajno interesantnije bilo je u Atlanti, gde su Hoksi pogotkom uz zvuk sirene savladali Indijana Pejserse 131:130 (35:31, 23:32, 41:35, 32:32), Na ovom susretu Bogdan Bogdanović nije igrao, ali je mogao da uživa u spektakularnoj završnici koju su priredili njegovi saigrači.

Indijana je pred sam kraj meča napravila seriju 5:0 i tako preokrenula rezultat u svoju koirist, imala je +3, Atlanta je prišla na poen zaostatka, Kol Svajder je sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja ulio kakvu takvu sigurnost koja se samo povećala kada je Dejvid Rodi na drugoj stani bio polovičan sa linije penala, ali je na satu ostalo dovoljno vremena. Domaća ekipa je uhvatila ofanzivni skok, lopta je došla do Kitona Valasa, a ovaj je uručio Setu Lindiju. Ovaj košarkaš na terenu je proveo svega tri minuta, ali nije bežao od odgovornosti, odlučno je tražio loptu i posle efektivne finte šuta ubacio je trojku „bez koske“ za veliku radost svih prisutnih.

Slično kao i na susretu Majamija i Šarlota, praktično anonimni igrači izvukli su Hokse iz teške situacije. Najbolji pojedinac u sastavu Atlante bio je Džejlen Džonson sa 19 poena i deset skokova, prvi pik sa ovogodišnjeg drafta, Zakari Risaše, ubacio je 18, a prva violina ove ekipe, Tre Jang, 17 poena. U timu Pejsersa istakao se Paskal Sijakam sa 15 poena, Svajder je postigao 12, a Obi Topin 11 poena.

NBA predsezona:

Šarlot – Majami 111:108

/Bol 23 – Adebajo 13/

Klivlend – Čikago 112:116

/Mobli 19 – Vajt 21/

Detroit – Finiks 97:105

/Duren 17 – Durent 21/

Atlanta – Indijana 131:130

/Džonson 19 – Sijakam 15/

LA Klipers – Bruklin 115:106

/Harden 14 – Džonson 14/


tagovi

Nikola JovićVasilije MicićBogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara