©Star Sport
©Star Sport

Saragosa na zimu dolazi po Lekovića, želi da pokrije polovinu njegove plate

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.10.24. | 09:26

Talentovani štoper Crvene zvezde glavna meta kluba sa Romalede

Saragosa je pokvarila utisak sa dva vezana poraza u španskoj Segundi, pa se nakon osam odigranih kola nalazi na petom mestu, ali klub iz autonomne pokrajine Aragon ne odustaje od svojih ambicija u ovoj sezoni, a to je povratak u najviši rang takmičenja. Stoga su na Romaledi odlučni da u zimskom prelaznom roku ojačaju više pozicija u timu, a među njima je i mesto štopera, gde jednu od glavnih meta predstavlja Stefan Leković iz Crvene zvezde.

Najčitaniji regionalni portal, Hoy Aragon, piše da će mladi defanzivac predstavljati ključnu metu kad se otvori zimski prelazni rok i napominju da je i u letnjem prelaznom roku igrač bio veoma blizu dolaska u klub. Sportski direktor Huan Karlos Kordero i trener Viktor Fernandez žele da angažuju još jednog štopera, bez obzira što su Bernardo Vital i Luis Lopez ostavili sasvim solidan utisak na početku sezone. Međutim, očigledno im je neophodno još jedno kvalitetno rešenje.

Izabrane vesti

Isti izvor navodi da je Saragosa u julu pokušavala da ubedi igrača da dođe na Romaledu. Ponovo će pregovarati sa Crvenom zvezdom o pozajmici do kraja sezone i preuzimanju polovine plate igrača. Ako dođe do dogovora, on bi izvesno uključivao i opciju otkupa igrača. Sličan dogovor prošle sezone je postignut i sa Viljarealom, ali Žuta podmornica nije želela da plati 4.000.000 evra, koliko je iznosila klauzula, već je nudila upola manje, što je bilo premalo za crveno-bele. Srpski šampion je navodno bio spreman da ga pusti za 3.000.000 evra, pa ostaje da se vidi da li koja će se cifra naći u pregovorima između dve strane.

Crvenoj zvezdi u prilog ide to što se Leković nalazi u rotaciji Vladana Milojevića, kao jedna od opcija za bonus igrača. Leković je zabeležio četiri nastupa u ovoj sezoni, ali su u Saragosi svesni da nije u prvom planu i da bi na Romaledi mogao da dobije više minuta. Takođe, uvereni su i da je pred njim vrlo uspešna karijera, te ga sigurno vide kao ozbiljan zalog za budućnost.

Leković ima samo 20 godina, prošao je kompletnu omladinsku školu Crvene zvezde, a potom stasavao u dresu Grafičara. Prošle sezone u Viljarealu odigrao je samo dva meča, praktično nije dobio ni priliku za dokazivanje, pa i ne čudi što na kraju nije bilo dogovora ni sa srpskim šampionom.



tagovi

Stefan LekovićSegunda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara