Reprezentacija Portugalije (©Reuters)
Reprezentacija Portugalije (©Reuters)

Santoš: Ne mogu Ronaldo, Feliks, Žota i Bernardo zajedno

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.11.20. | 10:35

“Mogu samo trojica”, kaže selektor Portugalije

Branilac titule u Ligi nacija Portugalija igraće u subotu protiv Francuske i biće to direktan duel za prvo mesto u grupi 3, pošto obe reprezentacije imaju po 10 bodova.

Portugalija puca od zvezda u sastavu, čini se da je jača danas nego kada je pre četiri godina postala prvak Evrope, ali, opet, ne mogu svi na teren.

Izabrane vesti

Trenutno četiri velike zvezde nose dres Portugalije: Kristijano Ronaldo, Žota, Žoao Feliks i Bernardo Silva. Ali…

Ne mogu sva četvorica da igraju zajedno. Mogu trojica, ali neću vam otkriti ko će na teren”, poručio je selektor Fernando Santoš.

Izreka kaže da od viška glava ne boli, ima i onaj izraz “slatke muke”, ali ipak Santošu nije lako da uklopi sve u tim, da on bude produktivan, a svi zadovoljni. Ako je to uopšte moguće napraviti.

Morao je selektor Portugalije i protiv Andore (7:0) da balansira sa sastavom.

Morali smo da rasporedimo minute. Mutinjo je, recimo, igrao malo, pa smo mu dali veću minutažu. Onda smo želeli da Danila stavimo da igra na njegovoj poziciji, Vilijamu je takođe trebalo da igra da uđe u ritam. Malo smo poštedeli igrače koji su imali više napora u klubovima, kao što su Renato Sančez i Seržo Oliveira. Napravili smo tim čuvajući sistem, a s druge strane, morali smo da napravimo ravnotežu i da damo prostora momcima”, objasnio je Fernando Santoš.

Portugalija je u sjajnoj seriji rezultata, a na pet poslednjih utakmica nije primila ni gol. 


tagovi

Kristijano RonaldoŽoao FeliksDiogo ŽotaBernardo SilvaFernando Santos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara