Artur (©Reuters)
Artur (©Reuters)

Santos bez pola tima u Gojaniji

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.02.21. | 23:07

Brazilska Serija A: Prvi strelac tima Marinjo nije otputovao na megdan Atletiku u 35. kolu šampionata. U tim iz Sao Paula se vraća Venecuelenac Soteldo

Četiri kola pre kraja šampionata Brazila poznato je samo da će Botafogo, nekadašnji šampion, naredne sezone da igra u Seriji B. U foto-finišu veoma zanimljivog elitnog prvenstva ove južnoameričke države ključa kada je u pitanju borba za krunu, plasman u Kopa Libertadores i Kopa Sudamerikanu, ali i opstanak.

Noćas (01.00) se igra samo jedan meč i to u Gojaniji – Atletiko Gojanese dočekuje vicešampiona Južne Amerike Santos. Gosti iz Sao Paula i dalje tuguje posle nesrećnog poraza od gradskog rivala Palmeirasa na Marakani u Rio de Žaneiru u meču za najvažniji trofej na tlu kontinenta.

Izabrane vesti

Gosti imaju samo bod u poslednja četiri meča. Atletiko je najverovatnije obezbedio opstanak, a do kraja sezone boriće se za mesto u Kopa Sudamerikani, drugorangiranom takmičenje na tlu Južne Amerike. Posle tri vezane pobede, tim iz Gojanija je poražen protekle nedelje od Bragantina (0:2). Oba tima žele da izbore plasman u međunarodno takmičenja, a ni borba za elitu, Kopa Libertadores, nije nemoguća misija. Teorija drži i jedne i druge u igri.

U prvom delu sezone Atletiko je iznenadio Santos, slavio na stadionu Vila Belmiro sa 1:0 pogotkom Čika u 68. minutu. Trener domaćeg tima Marselo Kabo može da računa skoro na najjači tim. Posle suspenzije u tim se vraća Ze Roberto koji će biti najistureniji u napadu domaćeg tima. Jedino je Roberson van stroja.

Trener tima iz Sao Paula Kuka ne može da računa na najboljeg strelca tima Marinja. On je ove sezone postigao 16 golova, jedan manje od najubojitijeg golgetera Serije A, Klaudinja iz Bragantina. Zbog povrede napadač nije ni otputovao u Gojaniji, ali se vraća Venecuelanac Soteldo koji nije igrao u Porto Alegreu protiv Gremija protekle nedelje.

Madson i Sandri su suspendovani zbog kartona, a osim Marinja, Kuka neće moći da računa ni na Žobsona, Karlosa Sančeza i Ranijela. U špicu igraće supertalentovani Kajo Žorž.

Atletiko na svom terenu nije poražen već pet utakmica u Seriji A. Santos je osvojio samo bod u prethodna tri meča na gostovanjima. Kada igraju ova dva kluba ne dolazi veliki broj golova. Na pet poslednjih utakmica samo je jednom bilo 3+. Atletiko ima tri pobede i remi na svom terenu protiv Santosa u prethodne četiri utakmice.


tagovi

BrazilBrazil 1SantosAtletiko Gojanense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara