Šerif Endijaje (©Starsport)
Šerif Endijaje (©Starsport)

Šerif revolveraš i derbi het-trik posle više od pola veka (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 23.09.24. | 20:41

I tek peti igrač koji je u večitom derbiju postigao tri gola

Možemo sada da ulazimo u sitna crevca i one fine razlike koje Englezi prave definišući “het-trik“ i “pravi het-trik“ koji podrazumeva tri uzastopna gola, no po srpski: het-trik je kada fudbaler u jednom meču tri puta zatrese protivničku mrežu. I to je zaista vredan podvig, a posebno u večitom derbiju u kojem ga nije više od pola veka.

Sve do danas i Šerifa Endijajea. Jeste Silas “razdvojio“ saigračeve pogotke, no to ne umanuje činjenicu da je Šerif Endijaje prvi igrač koji je u sudarima Crvene zvezde i Partizan postigao tri gola posle punih 56 godina.

Izabrane vesti

I tek peti kome je to pošlo za rukom!

Jer u prvom večitom derbiju Jovan Jezerkić je dao tri gola za crveno-bele, u crno-belom dresu to je prvi uradio Marko Valok, Milan Galić to ponovio u 31, da bi novembra 1968. Zvezdin Stevan Ostojić postigao poslednji het-trik u najvećoj utakmici srpskog fudbala.

Pardon, poslednji do danas. Jer večeras je tu privilegiju zaslužio Šerif Endijaje, koji će večno pamtiti 24. Septembar 2024. godine i 174. večiti derbi.

Inače, četiri gola u večitom derbiju nije postigao niko, nikada. A večeras neće ni Endijaje, pošto ga je Vladan Milojević izveo sa terena ubrzo nakon tog četvrtog gola.

Ali za sada, impresivan učinak Šerifa od šest golova u četiri večiti derbija. Da se pamti.


 


 


tagovi

174. večiti derbiŠerif EndiajeFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara