Salomon Kalu (©Reuters)
Salomon Kalu (©Reuters)

Botafogo i Salomon Kalu ispali iz brazilske elite (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.02.21. | 02:02

Sastav iz Rija drugi put u deset godina završio u nižem rangu

Fudbaleri Botafoga su posle meča 34. kola Brazileiraa ostali i bez teoretskih šansi da se zadrže u eliti. Porazom od Sport Resifea na svom stadionu (0:1) i zvanično su postali član Serije B za sezonu 2021/22. Na četiri kola do kraja zakucani su za dno tabele sa 24 boda, 13 manje od mesta koje obezbeđuje opstanak. Sport Resife je sa druge strane osvojio tri zlata vredna boda i sada je na dva koraka od opasne zone.

Prosto je neverovatno kako sastav iz Rija nije uspeo da dođe ni do boda večeras. Posle izjednačenog prvog poluvremena domaćin je potpuno dominirao u drugom. Imao je Fogao čak 72 odsto vremena loptu u nogama, 14 šuteva ka golu rivala, ali izgleda da fudbaleri Botafoga nisu podesili nišanske sprave, pa su samo četiri išla u metu. Dovoljno pribran bio je golman Lavova Poli, pa je uspeo da spreči te udarce da mu završe iza leđa.

Izabrane vesti

Trener Botafoga Eduardo Baroka je i ovoga puta odlučio da pruži šansu mladim igračim, pa je tako bivši fudbaler Čelsija Salomon Kalu ostao na klupi, šansu je dobio u poslednjih desetak minuta. Priprema se klub iz Rija već neko vreme za Seriju B, pa kroz poslednjih par kola želi da vidi na čemu je pred selidbu u niži rang.

Pretili su domaći igrači od samog starta, Mateus Nasimento je već u četvrtom minutu naterao Polija da interveniše. Posle par ne tako izglednih prilika za Fogao, gosti su uzvratili preko Dalberta, lopta je zakačila nekog na putu ka golu, ali je golman Dijego upeo da interveniše i pošalje je u korner. Ponovo je Dijego bio u centru pažnje u 19. minutu, kada je odbranio pokušaj Marsaa.

Par trenutka kasnije sumnjiva situacija u kaznenom prostoru domaćina. Sudija je odlučio da pogleda snimak. Imao je šta i da vidi. Romildo je igrao rukom pred svojim golom, pa glavnom arbitru nije preostalo ništa drugo nego da pokaže na kreč. Jago Maidana je preuzeo odgovornost i bez većih problema doneo prednost Lavovima. Do kraja prvog poluvremena je Everton mogao da duplira prednost Resifea, ali je neprecizno šutirao, pa se otišlo na odmor.

U nastavku totalna dominacija Botafoga. Ređale su se prilike pred gostujućim golom. Romildo je bio neprecizan, potom je Poli zaustavio Mateusa Nasimenta, da bi prelep udarac Žozea Velinsona završio tik pored gola Resifea. Nova bomba Velisona, ali ponovo je udarac veziste Fogaa za malo bio neprecizan. Tek u finišu gosti dolaze do šanse, ali je DIjego zaustavio pokušaj Dalberta. Nije bilo promena, pa se Botafogo i zvanično preselio u niži rang.

BRAZIL 1 – 34. KOLO

Sreda

Gremio – Santos 3:3 (1:1)

/Souza 37p, Žean 46, Pepe 53 - Kaio Žorže 8, Artur 67p, Madson 90+6p/

Bragantino – Atletiko GO 2:0 (0:0)

/Italo 56, Klaudinjo 90+3p/

Četvrtak

Baija - Fluminense 0:1 (0:0)

/Enrike Luiz 33/

Korintijans - Seara 2:1 (2:1)

/Santos 21p, Leo Natanel 28 - Fabinjo 15/

Gojas - Atletiko Mineiro 1:0 (1:0)

/Indio 28/

Fotaleza - Koritiba 3:1 (2:1)

/Natan 43ag, David 44, Paulista 84 - Koritiba 27/

Petak

Atletiko PR - Internasional 0:0

Flamengo - Vasko da Gama 2:0 (1:0)

/Barbosa 45+3pen, Enrike 77/

Subota

Botafogo - Sport Resife 0:1 (0:1)

/Jago Maidana 24/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1BrazilBrazil 2BotafogoSport Resife

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara