©Reuters
©Reuters

Ten Hag se okružuje sunarodnicima: Rud van Nistelroj ponovo u Junajtedu

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.07.24. | 14:50

Ten Hag pojačao stručni štab

Legenda Mančester Junajteda se vraća na mesto uspeha. Rud van Nisterloj biće pomoćnik sunarodniku Eriku ten Hagu u narednim sezonama. Dobio je Holanđanin podršku kluba te potpisao novi ugovor do 2026. godine, a nakon toga odlučio se da prvo pozabavi stučnim štabom. Pored Van Nistelroja, koji će obavljati ulogu pomoćnog trenera - makar za sada, u klub sa Old Traforda dolazi još jedan Holanđanin, Rene Hake koji je u svojoj trenerskoj karijeri, između ostalog vodio Tvente i Utreht.

Nema Van Nisterloj ogromno trenersko iskustvo, u crveni deo Mančestera dolazi posle dobre epizode sa PSV-om u sezoni 2022/23. Sa ekipom iz Ajnhovena Holanđanin je osvojio Superkup i Kup Holandije, dok je u domaćem prvenstvu bio drugi, odmah iza Fejnorda. Kolo pre kraja tamošnjeg šampionata Van Nistelroj je podneo ostavku zbog kako je i sam istakao nedostatka podrške kluba. Vodio je Holanđanin i mlađe selekcije PSV, a pomočnik je bio i u štabu Holandije.

Izabrane vesti

Povratak Van Nistelroja u Junajted trebalo bi da predstavlja odličan početak nove Hagove sezone na Old Trafordu. Što se tiče igračkih dolazaka, na koje bi Ten Hag sada trebalo da prebaci svu svoju energiju, za sada su u klub došli samo igrači koji su završili svoje pozajmice širom Evrope. To su Džejdon Sančo, Mejson Grinvud, Fakundo Pelisteri, Van de Bek i Hanibal.

Legendarani fudbaler Crvenih đavola, Rud van Nistelroj, sa ekipom iz Mančestera osvojio je Premier Ligu, FA Kup, Komjuniti Šild i Liga Kup. Na 219 utakmica u dresu Junajteda, sjajni golgeter postigao je 150 golova.


tagovi

Rud van Nistelroj

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara