Reuters
Reuters

Rolerkoster emocija i Dani Alves iz najboljih dana: Lanus dva puta vodio, Sao Paulo preokrenuo pa ispao u nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.11.20. | 02:22

Brazilski klup sve do trećeg minuta nadoknade imao rezultat koji ga vodi dalje, ali je zbog pravila gola u gostima ispao u drugoj rundi Kopa Sudamerikane

Odbivši da razmeni dres sa igračem Lanusa nakon poraza Sao Paula od argentinskog kluba (2:3) u drugoj rundi Kopa Sudamerikane, Dani Alves je jasno pokazao da neće pristati na kapitulaciju. Ipak, posle večerašnjeg revanša morao je, iako je učinio sve što je mogao da iz veznog reda, sa dve asistencije i pogotkom, ali i igrom kao iz najboljih dana karijere, brazilskog velikana povede do preokreta, na tri minuta od prolaska u narednu rundu. I bio je blizu. Baš blizu.

Samo što je fudbal timski sport i uspeh jednog tima ne meri se učinkom pojedinca. A Alvesa saigrači nisu baš ispratili večeras, barem ne oni oni iz poslednje linije. Ostavili su rezervistu Nikolasa Orsinija u trećem minutu nadoknade samog na pet metara i gledali kako sve što su gradili tokom čitavog meča pada u vodu u deliću sekunde. Sao Paulo je trijumfovao 4:3, ali zbog pravila gola u gostima Lanus slavi poraz i prolaz u narednu rundu.

Izabrane vesti

Kada se lopta zakotrljala na Morumbiju, delovalo je kao da je Lanus tim koji juri zaostatak iz prvog meča. Supertalentovani Pedro de la Vega je inicijativu gostujućeg tima pretvorio u vođstvo u 17. minutu, mada ona nije proistekla timskom akcijom, već hicem 19-godišnjeg Argentinca sa oko tridesetak metara. Ostao je sam De la Vega, namestio se i sa distance odapeo strelu koju je Volpi mogao samo da ulepša paradom.

Domaćinu je bilo potrebno dosta vremena da se probudi. Tek sredinom poluvremena zapretio je preko Lusijana, da bi u 27. minutu usledilo i izjednačenje. Reinaldov centaršut iz kornera preleteo je čuvare na prvoj stativi, lopta na penalu i Alves je neometano zakucava po sredini gola. Da nije bilo Volpija, ubrzo bi Sao Paulo ponovo morao da juri zaotatak, ali je brazilski čuvar mreže odlično zaustavio udarac glavom iz neposredne blizine. Međutim, minut pre odlaska na odmor nije mogao ništa. Dugo se trajala gužva pred golom domaćina, defanzivci Trikolora nisu uspeli da otklone opasnost, lopta se odbila do Di Plasida, a bek Lanusa pronašao kolegu sa suprotne strane koji je neometano pogodio za novo vođstvo.

U pauzi se Fernando Diniz odlučio za totalnu ofanzivu. Umesto defanzivca Dijega uveo je napadača Pabla, a 28-godišnji Brazilac mu se već po isteku sat vremena igre odužio pogotkom na izvrsno dodavanje Alvesa.

No, vreme je isticalo, a rezultat na semaforu se nije menjalo i Diniz se odlučio da sve karte baci u napad. U većem delu nastavka formacija Sao Paula ličila je na 1-3-6 i nije preterano reći da su Trikolori mogli da vode sa dva do tri gola razlike. Bilo kako bilo, rizik se na kraju isplatio (ili se barem činilo da hoće). Ruku na srce, uz dosta sreće, pošto je oštar centaršut sa leve strane nesretnom reakcijom u svoju mrežu sproveo Taler u 87. minutu. Želeli su Dinizovi izabranici da izbegnu penale i samo dva minuta nakon trećeg pogotka, stigao je i četvrti. Ponovo nakon centaršuta, ovog puta bekamovskog u režiji Danija Alveša. Uočio je iskusni Brazilac visoko podignutu ruku saigrača, poslužio ga teledirigovanom loptom, nakon čega je krilnom vezisti ostao lakši deo posla.

I onda, u samo četiri minuta emotivni rolerkoster. Od sedmog neba do ambisa. Očekivano, usledila je gužva pred Volpijevim golom, Sao Paulo se u potpunosti povukao, samo je teško objasniti kako je Orsini u tom trećem minutu nadoknade ostao sam na 11 metara od gola i neometano potpisao eliminaciju Trikolora. Treću u sezoni, pošto je brazilski klub prethodno ispao iz grupne faze Kopa Libertadoresa, a pre toga i u četvrtfinalu Paulistaa od Mirasola. S druge strane Lanus u narednoj rundi očekuje duel sa bolivijskim Bolivarom.

U ostalim mečevima argentinska Defensa i Hustisija je remijem 1:1 protiv Sporting Lukenja odbranila prednost iz prvog meča od 2:1 i prošla dalje, kao i Feniks, koji je identičnim rezultatom odoleo Huančipatu, pošto je prethodno slavio kod kuće sa 3:1. Urugvajski, a ne argentinski River Plejt priredio je iznenađenje kod kuće, pošto je posle 1:1 u Kolumbiji savladao Atletiko Nasional sa 3:1 i prošao u narednu rundu.


tagovi

Kopa SudamerikanaLanusSao PauloDani Alves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara