Navijači Partizana (©MN Press)
Navijači Partizana (©MN Press)

Prva smena posle škole da dođe u Humsku, druga ne sme da beži sa časova

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.04.24. | 12:19

Zanimljiva poruka Igora Duljaja

Oko 6.000 gledalaca, prema zvaničnim podacima, pratilo je prvenstveni meč Partizan – Novi Pazar. Bilo je to ugodno nedeljno veče, kad su mnoge porodice bile na tribinama. Izvesno je, takva brojka neće biti registrovana u sredu kad u Humsku u okviru četvrtfinala Kupa Srbije bude došao Voždovac.

Najviše zbog nepopularnog termina. Lopta će krenuti sa centra u 15 časova, tako da niti ljudi koji rade mogu na stadion, niti su uslovi kao što su bili u minulom kolu Mozzart Bet Superlige. A opet, crno-belima je svaki čovek potreban. Samo, ne po svaku cenu, što se vidi na osnovu sugestije Igora Duljaja.

Izabrane vesti

„Termin je izuzetno nepovoljan, kako za igrače, tako i navijače. Niko ne zaslužuje da igra u tri popodne. Ni Partizan, ni Zvezda, ni Čukarički ili bilo koji drugi klub. Poseta će biti manja od redovne, ali bih pozvao one koji mogu da dođu. To je, na primer, prva smena u školi. Kad se završi nastava može na stadion. Druga smena ne bi trebalo da beži sa časova, nego da uči. Ko može, neka se poajvi, jer svaka podrška znači. Videlo se i protiv Novog Pazara kako se se energija sa tribina prelila na teren“, podsetio je trener crno-belih.

Parni valjak je prošle sedmice uz dosta muke savladao Zmajeve u prvenstvu (3:2), a sad mu je na nišanu staza koja vodi ka završnici takmičenja u kome nije slaivo pet godina.

„Utakmica ima drugačiji značaj u odnosu na onu u Zaplanjskoj. Tad su u pitanju bili bodovi, sad ko izguibi ostaje bez mogućnosti da se bori za torfej. Nije lako igrati protiv istog protivnika dvaput u sedam dana. Brine me što Voždovac dobro igra, a ne prete ga kvalitetni rezultati. U jednom trenutku loš niz mora da se prekine, samo se nadam da to neće biti protiv nas. Što se tiče ambicija, u prvenstvu nam čak ni sve pobede ne garantuju titulu, a u Kupu Srbije da dođemo do finala i bprio za za trofej. Mene interesuje svaka naredna utakmica, sad je to Voždovac, a pobeda može da nas ostvavi u trci za peharom“.

Obično treneri u kupu kombinuju sastav. Biće tako i sa Partizanom, ali ne iz razloga potcenjivanja rivala.

„Protiv Novog Pazara je naš tim izgledao drugačije u odnosu na prethodne mečeve. Biće izmena sigurno, ne zato što je neko igrao dobro ili loše, već što su neophodne. Ekipa odlično radi i koga god da stavim neće se primetiti razlika. Da li dve ili tri izmene su u planu u poređenju sa nedeljnom utakmicom“.

Na njoj se posle 118 dana pauze u prvih 11 pojavio Frank Kanute, dok se navijači pitaju imali prostora da vide Netana De Medinu, Belgijanca koji maltene nije ni igrao otkako je letos stigao. Teško da će baš u sredu.

„Ako obećam da će De Medina dobiti šansu onda ću morati to da ispunim. Poslednja linija tima je specifična, stub je ekipe, igrači semenjaju samo u pojedinim okolnostia. Biće dosta mečeva u narednom periodu i u nekom trenutku će uslediti promene u timu. Da li zbog umora, koji ne priznajem, kartona ili, ne daj Bože, povreda“, završio je Igor Duljaj.



tagovi

FK PartizanIgor DuljajMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara