Zvezdan Terzić (foto: MN Press)
Zvezdan Terzić (foto: MN Press)

Terzić: Od Zvezde smo napravili dugoročno održiv šampionski sistem

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.05.24. | 21:44

Čelnici Crvene zvezde izneli prve utiske posle sedme uzastopne titule

Pljusak je otežao uslove za igru, ali ne i pokvario raspoloženje fudbalerima i navijačima Crvene zvezde. Pobedom nad TSC-om sa 2:1, a zbog nešto ranijeg poraza Partizana od Vojvodine (2:3), crveno-beli su večeras i zvanično odbranili titulu u Mozzart Bet Superligi. Odnosno, sedmi put uzastopno postali su šampioni Srbije, a ukupno 35. u svojoj istoriji.

Osmesi su na stadionu Rajko Mitić, a prve utiske nakoj novog uspeha izneli su i klupski čelnici.

Izabrane vesti

Predsednik Svetozar Mijailović istakao je da Crvena zvezda nastavila da postavlja standarde.

"Čestitam igračima, stručnom štabu, menadžmentu, zaposlenima i celokupnoj zvezdaškoj javnosti na osvajanju 35. titule šampiona države. Višegodišnja dominacija je nastavljena, a cilj sa početka takmičarske godine ispunjen. Crvena zvezda je i tokom ove sezone pokazala da je najbolji tim u Srbiji. Kako je vreme prolazilo, tako su i igre bile bolje. Četiri kola pre kraja prvenstva smo i matematički obezbedili titulu i još jednom pokazali da sa svakodnevnim posvećenim radom možemo iz godine u godinu da postavljamo standarde. Zvezda će nastaviti da raste i raduje svoje navijače, koji su i ove sezone bili naša najveća snaga", rekao je Mijailović.

Javnosti se obratio i generalni direktor Zvezda Terzić, koji je naveo da nijednog trenutka tokom sezone nije imao dilemu da će Crvena zvezda ostati najbolji klub u Srbiji.

"Ponovo smo pokazali da smo najbolji tim i najorganizovaniji klub u Srbiji. Čestitam svim navijačima, stručnom štabu i igračima, kao i zaposlenima u klubu. Svi dišemo kao jedan i zato su za navijače ovakvi uspesi postali nešto što se podrazumeva. Uprkos očekivanju javnosti, nije bilo lako, ali dobar rad se uvek nagradi rezultatima. Nisam nijednog trenutka imao dilemu da li ćemo biti šampioni. Bez obzira na situaciju na tabeli, u jednom trenutku smo bili na minus šest jasno i javno sam rekao da smo najbolji i da ćemo biti šampioni. Znao sam da je ključ svega kontinuitet u dobrom radu, a to Crvena zvezda ima. Zvezda je ozbiljan klub, ozbiljan sistem, sa ozbiljnim ljudima. Kod nas može da se desi loš dan, ali ne i loš duži vremenski period. Tako funkcionišemo, kao tim. Rezultati su jedino merilo kvaliteta, sve ostalo su prazne priče. Naša sedma uzastopna titula pokazuje da smo od Crvene zvezde napravili dugoročno održiv šampionski sistem", rekao je Terzić.

Sportski direktor Mitar Mrkela apostrofirao je značaj igrača koji su dovedeni u zimskom prelaznom roku, a pohvalio je i mlade fudbalere za iskorišćenu šansu.

"Potpuno zasluženo smo i ove sezone prvaci države. Turbulentan period je iza nas. Iako smo imali bodovni zaostatak na polusezoni, prolećni deo takmičenja smo odigrali gotovo bez greške. Upravo to se potvrdilo i u direktnim okršajima sa večitim rivalom, kada smo dominirali na sva tri susreta. Pojačanja su u drugom delu sezone pokazala kvalitet i opravdala očekivanja svih u klubu. Uz to, pružena je šansa i mladim igračima, koji su je iskoristili na najbolji mogući način, te se još jednom potvrdilo da Zvezdina deca imaju veliki potencijal. Posedujemo nesumnjiv kvalitet i bilo je jasno da će rezultati kako vreme bude odmicalo biti sve bolji. Jedan cilj je ispunjen, ali nas očekuje borba za duplu krunu. Verujem da ćemo biti pravi u finalu Kupa Srbije i obradovati navijače još jednim trofejom", zaključio je Mrkela.

Oglasio se i tehnički direktor Marko Marin, ne tako davno kapiten ekipe, koji podseća da je u sportu najteže kontinuirano ređati uspehe.

"Ponavljamo dobre rezultate, iz godine u godinu, a to je u sportu najteže. Ipak, to je i najlepše. Znamo koliko su titule važne zvezdašima i da je naš primarni zadatak da svake sezone budemo šampioni Srbije. Nije bilo lako, dugo smo se ove sezone trkali, ali je presudilo to što smo kvalitetnija ekipa. Pokazali smo to u večitim derbijima i ne postoji više dilema oko toga da je Zvezda i ove sezone, kao i prethodnih šest bila bez premca u Srbiji. Interesantno je da sam prvobitno deo ovog niza titula postao kao igrač, a da sam sada funkcioner, tako da sam svestan kako to deluje iz obe uloge, i osećaj je sjajan. Nadam se da ćemo osvojiti i Kup Srbije, te upisati četvrtu duplu krunu u nizu", rekao je Marin.


tagovi

FK Crvena zvezdaZvezdan TerzićSvetozar MijailovićMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara