(MN Press)
(MN Press)

Kataš: Niko nam nije davao šanse u oktobru, nisu nas videli ovde

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 23:41

“Bili smo blizu, sada idemo u Atinu da uradimo nešto posebno“, uverava trener Makabija

Makabi je poslednju evropsku utakmicu u Beogradu za ovu evropsku sezonu završio porazom. A lako je mogao pobedom posle sjajnog ulaska u poslednju četvrtinu, kada je Ponos Izraela minus od pet protiv Panatinaikosa pretvorio u plus sedam.

Osetilo se i tad da su se Makabijevi košarkaši potrošili i da nisu mogli da nastave u istom, pa ni sličnom ritmu do kraja. Atinjani je zaigrali po notama Kendrika Nana i Kostasa Slukasa, te doživeli vrhunac kakvom su se svi u gostujućim redovima nadali.Na štetu Makabija...

Izabrane vesti

“Težak osećaj, jer koliko god da smo svi želeli ovo, nismo uspeli. Bili smo tu, imali sedam razlike, ali neke stvari koje čak nisu ni obične su se desile. Promašivali smo otvorene šuteve, grešili, ne možemo nikoga da krivimo za to“, poručio je Oded Kataš, trener Makabija.

Vejd Boldvin je probao da pomogne i ide preko granice bola i povrede zadnje lože, ali je do poluvremena morao da odustane. To je dodatno opteretilo ostatak ekipe koji je ostao bez snage na kraju.

“Neki igrači su bili preumorni, mnogo su vremena proveli na parketu i potrošili. Imali smo pravi stav, igrali i borili se. Pokazali smo karakter, moramo da držimo glave visoko, idemo u Atinu da uradimo nešto posebno“.

Ergin Ataman je već najavio krcatu OAKU sledeće nedelje i da će “goreti kao nikada ranije“.

“Neće biti lako. Najvažnija stvar je da se oporavimo i opustimo. U redu je da se osećamo ovako, kako se trenutno osećamo. Bili smo zaista blizu, uprkos svim izgledima, da uradimo nešto veliko. Uspećemo samo ako budemo verovali u nas, ako budemo igrali sa istim žarom i govorom tela kao u trećoj i većem delu ove utakmice“.

Izraelski stručnjak je na kraju podsetio kroz šta je sve prošao Makabi na putu do majstorice četvrtfinala...

“Niko nam nije davao šanse da budemo ovde posle 7. oktobra i onoga što se dogodilo u Izraelu. Zato moramo da budemo ponosni na ono što smo dosad uradili“, dodao je Kataš.



tagovi

KK Makabi Tel AvivMakabi Tel AvivEvroligakošarkaOded Kataš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara