Gordan Petrić (AFP)
Gordan Petrić (AFP)

Petrić: Na tržištu ne možete da nađete fudbalera kao što je Pavlović

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.10.22. | 00:26

"Sledeći put ću reći igračima da ne postignu gol u prvih deset minuta da ne bi bilo previše stresno", kaže trener Partizana

Veliki podvig Partizana u Kelnu. Pobeda nad Jarčevima donela je crno-belima deobu prve pozicije u grupi Lige konferencija sa Nicom, a treneru beogradskog kluba Gordanu Petriću veliki kapital za utakmice koje predstoje.

Naime, šef struke Partizana lansirao je u startnu postavu prvi put ove sezone oporavljenog Andriju Pavlovića koji je letos stigao u Humsku, a bivši napadač Brenbija pokazao koliko će u budućnosti koristiti, ne samo ofanzivnoj liniji svog tima.

Izabrane vesti

“Pavlović je pokazao da je vrlo talentovan, da može da igra iza špica. Dosta nam je večeras pomogao i hvala mu na tome. I on sam kaže da mu je ovo tek prva utakmica i da ima dosta prostora za napredak. Ali kako vreme bude prolazilo i kako bude češće igrao, a zatim i prošao pripreme u decembru i januaru, biće to veliko pojačanje za Partizan. Ne verujem da na tržištu možete da nađete igrača poput njega, sa srpskim pasošem”, nije štedeo Petrić reči hvale za svog ofanzivca na konferenciji za medije nakon duela.

Na konferenciji pred utakmicu u gradu na Rajni, Petrić se nadao da duel neće biti previse stresan. Na Rajn Energi stadionu ipak je sve pucalo od neizvesnosti, ali atmosfera za nervozno grickanje noktiju izgleda nije dotakla trenera crno-belih.

Ne znam kako ljudi sa strane gledaju, da li je utakmica bila stresna. Za mene je bila poučna jer sam dosta stvari naučio iz nje. I to je poenta trenerskog posla, da iz svake utakmice saznaš nešto novo. Ja sam večeras saznao dosta kako pozitivnih, tako i negativnih stvari. Možda smo prerano dali gol. Da smo ga postigli kasnije možda bi bilo manje stresno. Možda ću u narednim utakmicama da kažem igračima da ne postignu gol u prvih deset minuta da bi to bilo drugačije. Za mene nije bilo stresno.”

Nikakav poseban motivacioni tretman, tvrdi Petrić, nije spremio svojim izabranicima. Zapravo, samo ih je maksimalno opustio.

"Ono što pričam igračima, pričam i novinarima, ljudima u klubu, mojim drugarima... Ja sam im rekao da je večeras lagana utakmica, da me ne shvatite pogrešno. Lagana jer igraju protiv dobrog tima, na dobrom, punom stadionu. Trebalo je samo da se opuste i pruže ono što mogu da pruže. Ali morali su da odrade neke zadatke. Odradili su ih maksimalno. Bilo je malo nervoze pri pasu. Da smo tu bili mirniji, mogli su da daju još neki gol. I pred utakmicu sam im rekao da se opuste i pruže maksimum, ništa više."

Preuzeo je Petrić Partizan pre dva meseca, u vrlo teškom trenutku. Danas, crno-beli su lideri grupe u Ligi konferencije, odnosno kaskaju u Mozzart Bet Superligi samo pet bodova za liderom Crvenom zvezdom.

"Prošao sam ovakve situacije mnogo puta u životu i kao igrač i kao funkcioner. I na prvoj konferenciji sam rekao da sam potpuno rasterećen, da nemam nijedan problem u životu i da ću ići od treninga do treninga, od utakmice do utakmice. Svestan sam svega što nosi fudbalski život. Da sledeće nedelje ne daj Bože izgubimo, sve ovo se vraća na nulu. Ovi momci treba da se dokazuju. Kako se oni dokazuju tako se i ja dokazujem, na treninzima, utakmicama, konf za štampu. Lepo je za sada, ali ako u nedelju ne daj Bože kiksnemo, sve će se vratiti na staro. Ono što je bilo pre."

Za kraj, dotakao se Petrić i trijumfa večitog rivala Crvene zvezde protiv Ferencvaroša u Ligi Evrope.

"Pre nas je igrala Zvezda koja je ponovo uzela bodove u Evropi, mi smo ih uzeli... To je veoma bitno za srpski fudbal, da i one tamo godine imamo direktan plasman u Ligu šampiona što je veoma bitno za sve nas", zaključio je Petrić.


tagovi

FK PartizanLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara