Veljko Paunović (©Reuters)
Veljko Paunović (©Reuters)

Paunovićev Reding ne staje, Pčele ujedaju bez milosti

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.02.21. | 12:12

Tim nekadašnjeg zlatnog selektora Orlića bez poraza šest utakmica. Klub iz Berkšira gostuje Stouku koji je u očajnoj formi. Brentford ne zna za poraz tri i po meseca, a ima i najboljeg strelca lige Tounija

Engleski Čempionšip i ove sezone ključa od neizvesnosti. Nema lakih pobeda, favorita, autsajdera, serije trijumfa su retke. Činilo se da će Norič i Bornmut ekspresno da se vrate u Premijer ligu, ali kriza ova dva kluba. Kanarinci su i dalje lideri, ali četiri meča u nizu nisu dali gol, od toga tri u prvenstvu.

Svonsi je u petak pobedio Norič u Velsu sa 2:0, produbio krizu lidera, a danas se igraju preostalih 11 mečeva 28. kola najjače druge lige na svetu.

Izabrane vesti

Na početku sezone imali smo dvojicu trenera u Čempionšipu. Posle otkaza za Vladimira Ivića u Votfordu, ostao je Veljko Paunović koji odlično gura s Redingom. Tim nekadašnjeg zlatnog selektora Orlića je na četvrtom mestu sa samo osam bodova manje u odnosu na lidera Noriča, a danas ekipa iz Berkšira putuje u Stouk (16.00) posle šest mečeva bez poraza. U prvom delu sezone Stouk je bio ubedljiv, slavio je sa 3:0, pa je ovo odlična prilika za revanš. Domaćin je u užasnoj seriji od devet mečeva bez pobede. Za Reding neće igrati povređeni Rumun Puškaš, Brazilac Araruna i Mur.

Iako privremeni menadžer Šefild Venzdeja Nil Tompson odlično vodi tim, ima četiri pobede u prethodnih šest utakmica, engleski mediji navode da se traži novi kormilar. Pominjali su se mnogi, a poslednji na spisku je Kozmin Kontra. Nekadašnji selektor Rumunije je vodio Dinamo iz Bukurešta na početku sezone, ali je u decembru otišao posle očajne finansijske situacije u redovima velikana.

Bornmut je smenio trenera Džejsona Tindela posle poraza od Redinga prošle nedelje. Privremeni trener postao je Džonatan Vudgejt. Pisalo se o interesovanju prošle sezone člana Premjer lige za Džona Terija, ali legenda Čelsija je zadovoljna u redovima Aston Vile gde je pomoćnik Dinu Smitu, menadžeru tima iz Birmingema.

Ekipa koja je u najboljoj formi u drugoligaškoj konkurenciji je Brentford. Prošle sezone je Pčelama malo falilo da uđu u elitu. Loše su krenuli i ove sezone, ali igraju fantastično, efikasno poslednjih meseci. Na pretodne dve utakmice su postigli 10 golova, a nisu poraženi još od 24. oktobra kada su poklekli u Stouku (3:2). Od tada tim iz Londona gazi, a u svojim redovima ima prvog strelca lige Ejvana Tounija, koji je 20 puta zatresao mreže rivala u Čempionšipu. On je letos stigao iz Piterboroa kao zamena za Olija Votkinsa koji je pojačao Aston Vilu.

Brentford gostuje u Midlzborou (16.00). Domaćin je u krizi, osvojio je samo bod u prethodna tri meča.


tagovi

ČempionšipEngleskavotfordRedingVeljko Paunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara