OFK Beogradu isključena struja, tribine tonu... Ima li spasa slavnim Romantičarima?

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.11.20. | 13:19

Uprava kluba obratila se gradskim čelnicima i sada čeka neophodnu pomoć

OFK Beograd je u sve većim problemima. Jedan od najznačajnijih klubova velike Jugoslavije godinama unazad propada, sada već tavori u Srpskoj ligi - Beograd (treći rang takmičenja) i veliko je pitanje da li će se tu zadržati, pošto je trenutno u donjem delu tabele.

A paralelno sa kvalitetom tima već dugo, dugo urušava se i Omladinski stadion na Staroj Karaburmi. Situacija je prilično dramatična, pa se tim povodom javnosti obratio prvi čovek Romantičara Nino Došen Majkić.

Izabrane vesti

On je podsetio da je u klupskim prostorijama zbog dugova isključena struja, te da tribine počinju da tonu...

"Kao što je svima poznato, 21.10.2020. godine, isključena je struja i skinuta su brojila sa Omladinskog stadiona. Od tada, rukovodstvo kluba čini velike napore da reši problem koji ima decenijsku predistoriju, od duga do pravnog statusa kluba", napisao je Došen Majkić na zvaničnom sajtu OFK Beograda, pa se okrenuo korenu problema: "Od aprila 2009, kada je istekao petnaestogodišnji ugovor sa gradom o „besplatnom korišćenju stadiona i pratećih objekata”, klub je postao „padobranac“ na sopstvenom bunjištu, na kome je od 1957. godine, dakle čitave 63 godine. Podsetiću samo na jedan događaj. Klub je imao sredstva da postavi reflektore, krenuli su radovi bez saglasnosti grada, inspekcija je to stopirala, protiv odgovornih iz kluba podnete su krivične prijave, a kao epilog imamo zapadnu tribinu koja zbog započetih radova tone, a severna tribina ima iskopan kanal kojim je podeljena na dva dela. Dakle, obe tribine su van upotrebe. Na ogromne račune za struju uticala su dodatno dva faktora - toplane koje su pre tri godine obustavile daljinsko grejanje zbog ogromnog duga (pa se za grejanje koristila struja), kao i lokali, objekti, stanovi i pojedine članice sportskog društva, svi oni struju koriste na račun kluba. Za apartmane, koji su u vlasništvu kluba, u sredu je kompletirana dokumentacija za vraćanje brojila i struje, te se očekuje priključenje početkom sledeće nedelje"...

Situacija s vraćanjem struje na stadion ipak nije tako jednostavna...

"Po pitanju stadiona potrebna je saglasnost grada. Tu smo se našli u lavirintu problema. Sastanak generalnog sekretara Zdravka Jokića sa predsednikom skupštine grada, Nikolom Nikodijevićem, iskorišćen je da se nadležni upoznaju sa problemima s kojima je klub suočen. Nikodijević je ispoljio veliko razumevanje za naše probleme, kontaktirao je nadležni sekretarijat za imovinske odnose, obećavši odgovor i rešenje početkom sledeće nedelje. Takođe, o navedenim problemima obavešteni su predsednici FSS-a i FSB-a. Kao pomoć, sa svoje strane, omogućili su nam besplatno korišćenje terena na Adi, na čemu smo im veoma zahvalni", zaključio je Nino Došen Majkić.


tagovi

OFK Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara