Jovana Zelenović (© MN Press)
Jovana Zelenović (© MN Press)

Dominantnim Lajkovčankama poslednja četvrtfinalna karta

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.10.24. | 21:04

Železničar siguran protiv Kleka u Kupu Srbije - 3:0

Poznat je i poslednji učesnik četvrtfinala Kupa Srbije u konkurenciji dama. Železničar iz Lajkovca je opravdao ulogu favorita na domaćem terenu i zabeležio pobedu nad Klekom - 3:0 (25:14, 25:14, 25:10).

Jedina dilema u Hali sportova bila je koliko će Ćira da bude ubedljiva. Utakmica osmine finala između superligaša i prvoligaša samo je još jednom dokazala da postoji velika razlika u kvalitetu između dva ranga. Kada se tome doda i da su pulenke Ratka Pavličevića glavni pretendenti na domaće trofeje, drugačiji epilog i nije bio moguć.

Izabrane vesti

Bivši šampion države bio je dominatniji u bloku (11:1), ubojitiji u napadu (44:18), sigurniji na prijemu i uspešniji na servisu (5:1). Najavio je Železničar već furioznim otvaranjem meča čemu gostujući sastav uopšte može da se nada - 13:1. U nastavku nije popuštao, uz sjajne role Vanje Ivanović (15 poena), Ive Šućurović (15), Jovane Zelenović (10) i Ksenije Tomić (8). Na kraju je i završio posao za svega 63 minuta igre.

Inače, žreb za narednu fazu Kupa obaviće se u četvrtak, 10. oktobra (12.00), u prostorijama Odbojkaškog saveza Srbije. Prethodno su plasman u četvrtfinale izborili Jedinstvo (Stara Pazova), Tent, Inđija, Partizan, Srem, Ub i Crvena zvezda.


tagovi

kup srbije u odbojciŽOK Železničar LajkovacJovana ZelenovićŽOK Klek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara