Andrej Žakelj i Jogi Ferel (ABA/Igokea/Marija Vuruna)
Andrej Žakelj i Jogi Ferel (ABA/Igokea/Marija Vuruna)

Podgorička škola košarke u Italiji za prvu pobedu u Evrokupu

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.10.24. | 21:48

Budućnost protutnjala kroz Trento

Ubedljiva pobeda crnogorskog tima na gostovanju Trentu u Italiji. Slavili su rezultatom 85:64, u meču trećeg kola Evrokupa.

Izgubila je Budućnost na domaćem terenu tesno protiv Gran Kanarije, zatim doživela debakl u Turskoj protiv Bešiktaša u drugom kolu, ali je u Italiju stigla sa ozbiljnim namerama da sruši Trento, što se videlo od samog starta utakmice.

Izabrane vesti

Serijom 8:0 posle uvodnih poena na obe strane došli su do +9 i igrali su sjajnu odbranu. U jednom trenutku napadačke opcije su stale i Trento je uspeo da uhvati priključak i na prvi mali odmor da ode sa zaostatkom od samo dva poena. Italijanski tim došao je i do preokreta na startu druge četvrtine, nakon čega je tim Andreja Žakelja vratio svoju igru iz prve deonice.

Vratili su prednost i dobru igru iz prve deonice, pa su do kraja prvog poluvremena održavali višak. Na kraju prvog poluvremena bilo je +7 za podgorički tim, koji je delovao sjajno u završnici drugog kvartala. Posebno se istakao Jogi Ferel sa 12 poena posle prvih 20 minuta igre.

U trećoj deonici, Budućnost nastavlja u istom ritmu i na polovini četvrtine odlazi na najvećih +12. Na kraju treće četvrtine bilo je +21, u kvartalu u kojoj je Trento ubacio samo devet poena i jasno je bilo da je pitanje samo kojim će se rezultatom završiti ovaj meč i sa koliko razlike će Budućnost slaviti.


Najbolji kod Budućnosti bili su Jogi Ferel sa 21 i Nikola Tanasković sa 13 poena. Mekinli Rajt dodao je 10 poena. Kejl sa 13, Lemb sa 12 i Mavugbe sa 11 poena bili su najbolji kod Trenta.

U ostalim mečevima, pored pobede Valensije u gostima protiv Kluža (105:96), Hapoel Jerusalim lako je savladao Hamburg rezultatom 89:74. Do pobede su ih predvodili Džered Harper sa 19, Zusman sa 16 i Smit i Vajli (17 skokova) sa po 10 poena. Kod Hamburga su se istakli Loti sa 16, Barnet sa 13, Rič sa 12 i Ajvi sa 10 poena.

U Poljskoj, Huventud je u gostima pobedio Trefl rezultatom 78:73. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Robertson sa 20, Dotson sa 18, Gejts sa 14 i Adam Hanga sa 12 poena. Ante Tomić imao je šest poena i 10 skokova. Kod Trefla su se istakli Filip sa 21 poenom i 12 skokova i Van Vlit sa 15 poena.


tagovi

EvrokupKK Budućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara