Ekipa Partizana (©MN Press)
Ekipa Partizana (©MN Press)

NAJAVA DANA (subota, 6. februar): Dupli program Partizana, veliki turski derbi i Roma u gostima u Torinu

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.02.21. | 08:17

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

ASTON VILA – ARSENAL, 13.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Posle poraza od 2:1 od ekipe Vulverhemptona, Tobdžijama neće ni najmanje biti jednostavno putovanje u goste Aston Vili koja takođe igra šareno, a na tabeli ima bod više. Inače Aston Vila dobila je poslednja dva meča para, a pred ovaj susret poražena je od Čekićara sa 2:1. Arteta će svakako biti opterećen ishodom oog susreta koji svakako nema favorita.

MAN. JUN. – EVERTON, 21.00

(Fudbal, Engleska 1)

Solskjerovi puleni ove sezone su već dva puta pobeđivali ekipu Karla Anćelotija – jednom u prvom delu prvenstva 3:1 na Gudisonu i nešto kasnije na istom stadionu u okviru četvrtfinala Liga kupa. Everton je od starta sezone konstantno u gornjem delu tabele, a sa nekoliko utakmica manje od konkurencije, uz par pozitivnih rezultata eto njega ponovo u evropskoj zoni. Prepreka u vidu Mančester Junajteda za njih međutim deluje preozbiljno, budući da je domaćin pre ovog meča bukvalno ponizio Sautempton s konačnih 9:0.

JUVENTUS – ROMA, 18.00

(Fudbal, Italija 1)

Juve ima šanse da stigne Vučicu koja mu je na poslednja dva susreta jednom pokazala zube, savladavši ih sa 1:3, a zatim primorala na GG4+ remi u septembru. Ronaldo koji je sa dva gola eliminisao Inter, pa plasirao Staru damu u finale Kupa Italije svakako će biti vrlo motivisan da zablista i na ovom meču. Što se tiče Rome treba imati u vidu da ova ekipa u poslednje vreme donosi mečeve s većim brojem pogodaka.

ĐENOVA – NAPOLI, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Napoli je bez daljneg bolji tim, ali ne treba zaboraviti ni da se Đenova u poslednje vreme znatno popravila. Na poslednja četiri meča ova ekipa nije napravila kiks, ali se mora priznati i da se suočavala sa znatno lošijim timovima od onog koji sada ima Napoli. Kako bilo, gosti su favoriti koji su poslednji put Đenovu bukvalno izbacili iz stroja sa zastrašujućih 6:0 u septembru prošle godine.

LEVERKUZEN – ŠTUTGART, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Bez sedmorice neće biti lako Aspirindžijama da dočekaju Štutgart koji je trenutno loš, ali ne i toliko demoralisan kao Leverkuzen koga je iz Kupa nemačke škartirao niželigaški Esen nakon produžetaka. Ono, i Štutgart je ispao, ali mnogo je manja bruka kada se to desi nakon okršaja sa jednim Menhengaldbahom. Biće ovo iz pomenutih razloga vrlo zanimljiv meč jer Leverkuzen pod pritiskom mora da brani trenutnu petu poziciju, težeći konsolidaciji svoje igre.

ŠALKE – RB LAJPCIG, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Šalke se davi na dnu tabele, spisak povređenih igrača predug je, pa RB Lajpcig putuje po sigurnu pobedu. Kako i ne bi, kada je poslednja dva susreta para dobijao s 0:5, a zatim sa 0:4. Dakle, ovo je jedna od onih za igru na golove izazovnih utakmica, odnosno onih gde su ishodi u drugom palnu, naravno ukoliko se izuzmu prelazi i kombinacije gde se lako mogu uklopiti u nešto po kvoti jači tip.

PARTIZAN – NAPREDAK, 17.00

(Fudbal, Srbija 1)

Crno-beli su dobili 13 i remizirali samo jednom (sa Crvenom zvezdom) na poslednjih 14 superligaških utakmica, a poslednji tim koji ih je savladao na njegovom bunjištu je baš Napredak (2:3). Pritom, odbrana Partizana je na minula četiri meča kod kuće nesavladana (gol-razlika 8:0), dok je Napretku najveći problem realizacija, što se najbolje videlo tokom priprema u Turskoj.

UESKA – REAL MADRID, 16.15

(Fudbal, Španija 1)

Real je počeo toliko da posrće, da se trenutno niko ne usuđuje da ga za favorita preporuči ni na gostovanju fenjerašu. Četa Zinedina Zidana pred ovaj susret poražena je od Levantea, a Ueska je dobila Valjadolid. Videćemo može li Real sovoga puta malo bolje nego do sada, mada bi po sastavu tima trebao da nastavi pobedonosnu seriju na mečevima para.

FENERBAHČE – GALATASARAJ, 17.00

(Fudbal, Turska 1)

Derbi Turske može biti uzbudljiv, ali i vrlo nepredvidljiv u krajnjem ishodu zbog izjednačenih formi, ali i sećanja na septembarsko rvanje dva tima kada se rezultat nije micao s početnih 0:0. Uzgred, Fener nije izguio ni jednu od prethodnih 10 utakmica, dok je poslednji dželat Galati bio Bešiktaš. Sada ni jedan tim neće imati lak posao.

PARTIZAN – IGOKEA, 19.00

(Košarka, ABA liga)

U prvom meču sutrašnjih rivala, Igokea je u Laktašima odnela pobedu nakon produžetka. Pred sutrašnji duel, trener crno-belih Sašo Filipovski poručuje da nije lako vratiti se sa minus 18 poena i dobiti utakmicu s kubanjskom Lokomotivom u Evrokupu. Trener je napomenuo da je Partizanu potreno da se regeneriše, pa da s punim samopuzdanjem krene na neugodnu Igokeu koja je trenutno druga na jadranskoj tabeli.



tagovi

najava danasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara