©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (sreda, 19. avgust): Lion, ubica favorita na crti Bajernu! Armejci fokusirani na suverena Rusije

Vreme čitanja: 4min | sre. 19.08.20. | 08:23

Pogledajte koji nas to zanimljivi događaji čekaju danas...

LION – BAJERN, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Lion je u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona stekao epitet ubice velikih timova pošto je iz ovog takmičenja izbacio Juventus i Mančester Siti. Ipak, kada ispred sebe imate tim koji je na tri meča Čelsiju i Barseloni dao ukupno 15 golova ne možete se baš nadati najboljem. Naravno to ne znači da Francuzi neće pružiti dostojan otpor i vrlo verovatno zatresti mrežu protivnika, ali teško je poverovati da mogu da savladaju ovakav Bajern.

MOLDE – KuPS, 18.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Šampion Norveške trenutno prolazi kroz krizni period u prvenstvu gde je od prethodne četiri utakmice izgubio tri i to od timova sa središnjeg dela tabele. Srećom po njih i Finski šampion u vrlo je sličnoj situaciji sa dva remija i porazom na istom broju mečeva. Svakako da ovo može da utiče na samopouzdanje obe ekipe koje će po prvi put odmeriti snage.

CELJE – DUNDALK, 19.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Prvi put Celje će se oprobati na sceni najjačeg Evropskog takmičenja. Šampion Slovenije će za protivnika imati najbolje rangirani Irski klub koji u aktuelnoj sezoni trenutno zauzima treće mesto. Dundalk je tim sa mnogo većim iskustvom u Evropskim takmičenjima od Slovenaca, međutim to možda neće značiti puno na terenu. Ostaje da se vidi.

FERENCVAROŠ – ĐURGARDEN, 19.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Ferencvaroš je prilično ubedljivo osvojio nacionalno prvenstvo sa 13 bodova prednosti u odnosu na sledećeg pratioca. Đurgarden je za razliku od njih morao da se pomuči za titulu, dok je trenutno iza Malmea i Elfsborga na prvenstvenoj tabeli Švedske. Prednost domaćeg terena takođe je bitan faktor bez obzira na prazne tribine, posebno ako se uzme u obzir činjenica da se igra samo jedan meč.

MAKABI T.A. – RIGA, 19.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Ne minimalne, već skoro pa nikakve šanse Letonci nemaju pred izraelskim timom. Ne piše se dobro za Rigu koja bi čini se prihvatila svaki primeren rezultat, samo da ne dođe do preterane primene sile na njihovu mrežu. Dakle, Makabi će u Tel Avivu biti taj koji diktira uslove igre, a o Rigi bi naspram niza pobeda ovog tima u domaćem šampionatu mogli reći sve najbolje, uz upozorenje da je kvalitet njihovh letonskih rivala naspram Makabija apsolutno neuporediv. 

BUDUĆNOST – LUDOGOREC, 20.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Bez dvoumljenja, Bugari su apsolutni favoriti. Ludogorec naime za sobom ima izgubljeno finale Superkupa Bugarske od Lokomotive iz Plovdiva, što je izazvalo gnev navijača koje nije zadovoljila ni prvenstvena pobeda nad Slavijom. Budućnost je izgubila prvo kolo šampionata Crne Gore od ekipe Dečića, a shodno onome što je ovaj tim pokazao, pred Ludogorecom nije pitanje da li će, već s koliko primljenih golova pasti.

KONAHAS KI – SARAJEVO, 20.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Ne daju se velike šanse ekipi iz Velsa. Jednostavno, kvalitet njihovog sastava naspram ponuđenog od ekipe Sarajeva daje pravo bosancima da zaprete. Inače, Sarajevo je u prva tri kola šampionata remiziralo samo sa ekipom Mladosti, pokazalo je agilnost u igri, tako da bi Konahas mogao da bude kolateralna šteta. Čini se da je najpametnije s tim u vezi razmisliti o kombinacijama, možda i čistim igrama na golove.

KLAKSVIK – SLOVAN BRATISLAVA, 20.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Farani u svojim krajevima žare i pale, pa nije čudno ni to što su postizali minimum po šest golova na poslednje tri utakmice, a uz to nisu primili gol na pet uzastopnih mečeva. Međutim, Slovan iz Bratislave igra drugačiji fudbal, pa ove podatke ne treba uzimati kao merilo Klaskvikove moći. Umesto toga, Slovan treba smatrati za favorita koji je u svoju vitrinu smestio trofeje oba nacionalna pehara Slovačke.

DIN. MOSKVA – ROSTOV, 18.00

(Fudbal, Rusija 1)

Dinamo je u proteklom kolu, naterao Volgograd na remi. Rostov je u isto vreme pao sa dva gola od ekipe Zenita. Reklo bi se, sve je ovo očekivano za Rostov, koji istini za volju i sada može iz potaje da pokuša da iznenadi. Oni su poslednji put kao domaćini dobili Moskovljane u septembru prošle godine, na šta treba dodati da na ovom paru pune četiri godine ne dolazi dvojka. Dakle, generalno kada igraju Moskovljani sa Rostovom više sreće ima tim u ulozi domaćina, mada im ni nerešeni ishodi nisu nepoznanica.

ZENIT – CSKA MOSKVA, 19.00

(Fudbal, Rusija 1)

Ekipa iz Sankt Peterburga uzela je sva tri ruska trofeja, a novu sezonu počela je s dve pobede protiv Rotora i Rostova, bez primljenog gola. Oba tima imaju maksimalan učinak posle dva kola, a svih šest bodova ima još i Lokomotiva Marka Nikolića. Zenit nije mnogo menjao ekipu između dve sezone. Jedina bitna promena je odlazak Branislava Ivanovića. Na njegovo mesto u poslednjoj liniji odbrane stigao je Dejan Lovren iz Liverpula. Biće uzbudljivo, a valja znati i da Zenit na svom terenu nije izgubio od moskovskog tima na osam vezanih utakmica u prvenstvu.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara