Maksimović i Cvetković (©MN Press)
Maksimović i Cvetković (©MN Press)

Dva srpska bisera na listi 60 najvećih talenata sveta

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 18:22

Spisak pravio britanski Gardijan

Još se rađaju talenti za velike domete u srpskom fudbalu. Iako se često mogu čuti ocene da nema perspektivnih igrača kao nekad i kako je poneko zabrinut za budućnost ovog sporta kod nas, a ono opet izniknu odnekud mladići kojima se projektuje da postanu zvezde na svetskom nivou.

Britanski list Gardijan je tradicionalno napravio spisak 60 najvećih talenata svetskog fudbala rođenih od 2004. godine i na njemu se nalaze dvojica srpskih igrača. I obojica su još u Mozzart Bet Superligi.

Izabrane vesti

Jedan je, sasvim očekivano, Andrija Maksimović, biser Crvene zvezde, koji je za maltene dva meseca stigao da debituje u večitom derbiju, Ligi šampiona i onda za A reprezentaciju Srbije.

Na „Mesija“ crveno-belih, kako mu tepaju već neko vreme, već su bacili oko skauti najvećih klubova Evrope. Kako je objavio poznati i ugledni nemački novinar Florijan Platenberg, Maksimovića već prate Mančester Siti, Juventus, Dortmund i Liverpul, a od ranije je poznato da je i u notesima skauta madridskog Atletika.

Drugi biser srpskog fudbala sa talentom za najveće domete je Mihajlo Cvetković, napadač Čukaričkog. On je prošle sezone već skrenuo pažnju na sebe u domaćoj ligi, a briljirao je letos na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina, gde se na kraju našao u idealnom timu.

I za Cvetkovića je bilo mnogo interesovanja u prethodnom periodu, pominjalo se da klub ima ponude iz MLS lige, gde ide sve više mladih igrača u poslednje vreme, ali je napadač Čukaričkog rešio da ostane u Srbiji još neko vreme.

Iz zemalja okruženja na spisku najvećih talenata dvojicu igrača imaju i Hrvati, tu su defanzivac Luka Vušković, koji će na leto postati član Totenhema, a ponikao je u Hajduku, kao i krilo splitskog kluba Bruno Durdov.


tagovi

Andrija MaksimovićMihajlo CvetkovićČukaričkiFK Crvena zvezdaMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara