Kantona i Ferguson (©Reuters)
Kantona i Ferguson (©Reuters)

Bivši asovi Mančester Junajteda besni zbog Fergusona: Skandalozno! Niko nije bezbedan

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 20:05

Erik Kantona i Rio Ferdinand u neverici posle otkaza čuvenom treneru

Spremaju se veliki rezovi na Old Trafordu kako bi se popravila finansijska situacija, a šta god da se dogodi narednih nedelja i meseci, verovatno najveći odjek imaće odluka o otkazu Aleksu Fergusonu. Legendarni trener napustio je mesto na klupi još 2013, ali je do danas imao ulogu klupskog ambasadora. Možda nekome zvuči suludo godišnja plata od 2.000.000 evra koju je dobijao za tu poziciju, ali teško da Mančester Junajted u novijoj istoriji ima zvučnije ime nego što je ser Aleks. Zapravo, od njegovog povlačenja sa klupe to više nije isti klub kada je reč o rezultatima.

Koliki je značaj imao Aleks Ferguson za Mančester Junajted pokazuje i reakcije jedne od najvećih zvezda u klupskoj istoriji, Erika Kantone.

Izabrane vesti

Francuz se oglasio na društvenim mrežama prilično burnom porukom upućenom rukovodstvu slavnog kluba.

"Ser Aleks Ferguson bi trebalo da može da radi šta hoće u klubu dokle god je živ. Kakav nedostatak poštovanja. Potpuni skandal. Ser Aleks Ferguson će zauvek biti moj šef! I bacam kofu g****a na njh", napisao je ljutiti Kantona na Instagramu.

Povodom otkaza 82-godišnjem Škotu oglasio se i Rio Ferdinand. Nekadašnji štoper je, ipak, bio umereniji od francuskog napadača.

"Ako ser Aleks može da bude sklonjen, onda niko nije bezbedan u Mančester Junajtedu - svakome može ovo da se desi. INEOS je poslao poruku svima u klubu", smatra Ferdinand.

Odluku o smeni Aleksa Fergusona donela je kompanija INEOS, u vlasništvu sera Džima Retklifa koji je pre nekoliko meseci kupio 25 odsto akcija Mančester Junajteda i dobio ingerencije nad sportskim sektorom. Navodno je sačinjen spisak sa čak 250 tačaka po kojima bi klub trebalo da uštedi novac u narednom periodu. Pored otkaza ambasadoru Fergusonu tu je i otkazivanje Božićne žurke za zaposlene, značajno umanjenje prevoza i smeštaja na račun kluba, restrikcije korišćenja klupske platne kartice... A, sav plus koji bude napravljen ovim merama trebalo bi da bude uložen u igrački kadar.


tagovi

Erik KantonaAleks FergusonMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara