Kavaj Lenard (©AFP)
Kavaj Lenard (©AFP)

Agonija se nastavlja: Kavaj Lenard propušta kompletne pripreme

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 18:16

I pitanje je kada će da se vrati na parket

Bilo je samo pitanje trenutka kada će Los Anđeles Klipersi da se oglase, sada je definitivno – Kavaj Lenard definitivno propušta kompletne pripreme za novu sezonu!

I pitanje je kada će da se vrati na teren. Klipersi sezonu otvaraju 23. oktobra protiv Finiksa, a trener Tajron Lu nije mogao da kaže u kojem vremenskom okviru bi nekadašnji šampion sa Sparsima i Reptorsima mogao da se priključi saigračima.

Izabrane vesti

“Kavaj nastavlja da se oporavlja. Njegovo stanje ide nabolje, čekiramo kvadratiće na spisku“, kratko je prokomentarisao Lu.

Mnogo je nedoumica u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem. Prošle sezone je uspeo da odigra 68 utakmica, ali je ponovo imao dosta problema, zbog čega je odigrao samo drugu i treću utakmicu konferencijskoj okršaja prve runde sa Dalasom. Tada ga je mučilo desno koleno.

Mnoge je iznenadila vest da će Lenard biti u sastavu SAD za Olimpijske igre u Parizu. Došao je na pripreme i počeo sa treninzima, a onda se odjednom povukao. Od tada radi aktivno na povratku na teren i još nije uspeo. Umesto njega je u zlatni američki sastav ušao Derik Vajt iz Bostona, dok je Lenard otišao na novu operaciju kolena.

Bivši MVP finala se poslednjih godina ozbiljno muči sa povredama kolena. Pre dve godine je delimično pokidao prednji ukršteni ligament, pa je nakon toga povredio meniskus, a od tada je imao česte probleme sa oticanjem kolena. Iz tog razloga lekarska ekipa u Klipersima napravila je detaljan plan Lenardovog oporavka uz fokus na jačanje kolena. Iako je predsednik Klipersa Lorens Frenk nedavno izjavio da se oticanje Kavajevog kolena smanjilo, u franšizi su jasni da žele da budu izuzetno obazrivi u pristupu njegovog oporavka.

Poslednji put je bar 70 nastupa upisao još u sezoni 2016/17. Njegovi Klipersi su ovog leta ostali bez Pola Džordža koji je otišao u Filadelfiju, pa je uz Kavaja jedina preostala superzvezda u timu Džejms Harden.



tagovi

Kavaj LenardLos Anđeles KlipersNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara