Tomas Tuhel (©Reuters)
Tomas Tuhel (©Reuters)

Bomba sa Ostrva: Tomas Tuhel novi selektor Engleske!

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 19:33

Sve je dogovoreno

Fudbalska javnost na Ostrvu je na nogama – Tomas Tuhel postaće novi selektor fudbalske reprezentacije Engleske!

Nekadašnji trener Čelsija, sa kojim je osvojio Ligu šampiona pre tri godine, dogovorio je sve uslove saradnje i uskoro će preuzeti selekciju Tri lava, objavio je pod vinjetom “ekskluzivno“ britanski Tajms. Kako tvrde, zvanična objava se očekuje do kraja sedmice.

Izabrane vesti

Tuhel će postati legitimni naslednik Gareta Sautgejta i prvi nemački stručnjak na klupi Engleske. To znači da će uskoro da se završi privremeni rad Lija Karslija koji je napustio klupu mlade selekcije Engleske dok se ne pronađe trajno rešenje za Sautgejta. Dugo su vagali u Savezu i na kraju izabrali čoveka koji je Čelsiju doneo poslednje velike uspehe. Karsliju su presudili poraz od Grčke u Ligi nacija, ali i ne baš ubedljiva izdanja protiv Irske i Finske. Doduše, postoje informacije da će Karsli ostati na klupi i za novembarske utakmice u Ligi nacija.

Nemac je bez posla otkako se rastao sa Bajernom na kraju prošle sezone. Na njegovom dovođenju insistirao je generalni direktor Saveza Mark Bulingem, zajedno sa tehničkim direktorom Džonom Mekdermotom. Oni su smatrali da je Tuhel idealno rešenje za jednu od vodećih evropskih i svetskih reprezentacija, s obzirom da se radi o treneru koji ne samo da ima težinu uspeha, već je bio i tražen tokom proteklih meseci među najvećim klubovima. Između ostalih, tražio ga je Mančester Junajted.

On je, navodno, otvorio vrata mogućnosti da počne da se bavi selektorskim pozivom još u julu, samo tada nije bilo mesta dogovoru između dve strane. Sada je posao ipak dogovoren. Drugi ostrvski mediji su nešto prizemniji u najavama, jer pišu da Tuhela i Savez čekaju ključni razgovori tokom sedmcie, ali se zaključuje da je sve maltene jasno i da će postati novi selektor Engleske.

Tuhel će u reprezentaciji sarađivati sa Harijem Kejnom, na čije je insistiranje doveden u Minhen pre godinu i kusur dana.


tagovi

Tomas Tuhelreprezentacija Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara