NAJAVA DANA (ponedeljak, 16. septembar): Iz Srbije, preko Italije i Španije, do Danske i juga Evrope

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.09.24. | 08:01

Pogledajte koji vas to događaji čekaju danas

Izabrane vesti

(Fudbal, Italija 1)

Udineze je odlično započeo novu kampanju, dok je Parma otvorila istu šarenoliko. Ono što karakteriše duele ovih timova jesu golovi, a u poslednja dav bilo ih je ukupno devet. Doduše, bilo je to pre tri i po – četiri godine, tako da nije za poređenje. Parma je ta koja češće prima golove, ali zna i da ih daje.

LACIO – VERONA, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Lacio se još traži u novoj sezoni, Verona je snažno otvorila novu sezonu i posle ubedljivog trijumfa nad Napolijem dobila i Đenovu kao gost. Oba tima su u ova tri kola bila solidno efikasna, mada je to u kontrastu sa utakmicama koje igraju Lacio i Verona kada se nađu na istom terenu. Dva od poslednja tri meča završena su rezultatom 1:1, a više od dva gola u jednom okršaju pala su pre dve i po godine.

JEDINSTVO UB – RADNIČKI NIŠ, 20.00

(Fudbal, Srbija 1)

Jedinstvo je osetilo silinu i težinu Mozzart Bet Superlige i trenutno je poslednje sa jednom bodom i čak 18 primljenih golova. Nedostaje joj i efikasnost, a u oba aspekta je Radnički u nešto boljoj situaciji. Nišlije trenutno igraju tako da ili pobeđuju ili gube, sredine nema.

RAJO VALJEKANO – OSASUNA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Rajo je ušao u seriju slabih rezultata i vezao dva poraza na remi, dok se Osasuni smenjuju pobede i drugi rezultati. Obe ekipe su lošijeg napadačkog učinka, mada su njihovi sudari često sa golovima na obe strane. Poslednja četiri meča dobio je domaćin, ma ko to bio u ovom duelu.

NORDSJELAND – RANDERS, 19.00

(Fudbal, Danska 1)

Jedan od derbija 8. kola igraju Nordsjeland i Randers. Trenutno su dve ekipe na istom skoru i gotovo identičnom golgeterskom učinku, a igraju i u promenjivoj formi. Ipak, Nordsjeland nije poražen na svom terenu još od kraja marta, mada je Randers nanizao četiri gostovanja bez lošeg rezultata. Istorija je na strani domaćina koji je dobio sedam od proteklih devet međusobnih susreta pred svojom publikom.

 BIRMINGEM – REKSAM, 21.00

(Fudbal, Engleska 3)

Reksam je sjajno otvorio sezonu i uz četiri pobede i jedan remi ima tek dva primljena uz 11 postignutih golova. Birmingem je takođe u dobroj formi i povezao je tri pobede. Na formu timova u predstojećem susretu moglo bi da utiče i to što je Reksam igrao pre šest dana, a Birmingem poslednji put pre skoro dve nedelje. Skoro 20 godina se ove ekipe nisu sastale u zvaničnim mečevima, tako da o tome nećemo, ali ono što je karakteristično za utakmice dva kluba jesu golovi – na obe strane.

AEK – VOLOS, 19.00

(Fudbal, Grčka 1)

AEK je od mogućih devet osvojio sedam bodova, dok je Volos na suprotnom kraju skale sa samo jednim bodom iz tri kola. Tradicija kaže da AEK maltene redovno dobija Volos kod kuće, mada je dva od poslednja četiri superligaška meča na svom terenu od ovog rivala izgubio. Revanširao se atinski sastav za iste pobedama od 3:0 i 4:0.

OMONIJA – AEK LARNAKA, 18.00

(Fudbal, Kipar 1)

Omonija je perfektna posle dva kola, AEK polovičan. Današnji domaćin je prilično efikasan u ove dve utakmice, dok gostima nedostaje golova. Ipak, AEK je taj sa nizom od tri pobede u međusobnim susretima. Omonija nije rivala iz Larnake dobila kao domaćinu poslednja tri meča.

MLADOST GAT – SLOBODA UŽICE, 16.00

(Fudbal, Srbija 2)

Mladost je u solidnom ritmu i posle šest kola jedina je ekipa bez poraza u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije. Ipak, posle tri uzastopne pobede remizirala je kao gost Vršcu. Sloboda je već upisala četiri poraza i deluje da je čeka grčevita borba za opstanak. Susreti ovih rivala nisu ranijih godina obilovali golovima, dva najviše.

PANATINAIKOS – MAKABI TEL AVIV, 18.30

(Košarka, klupske prijateljske)

PAO je tokom priprema nastavio tamo gde je stao sa osvajanjem Evrolige i titule u Grčkoj, dok se Makabi još traži posle odlaska praktično svih nosilaca igre. Biće ovo duel dva izuzetno efikasna sastava za evropske okvire, a ako ćemo da gledamo istorijat njihovih okršaja, dovoljno je setiti se kakvu su četvrtfinalnu seriju priredili u Evroligi. Bili su to mečevi sa mnogo intenziteta i napadačke košarke, a PAO je dobio poslednja dva susreta.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara