Pavlović, Tadić i Spajić (AFP)
Pavlović, Tadić i Spajić (AFP)

Najava dana (nedelja, 16. jun): Sve oči u Orlove!

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.06.24. | 07:30

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

POLJSKA – HOLANDIJA, 15.00

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Izabrane vesti

Malo ima reprezentacija u Evropi koje toliko ne leže Poljskoj kao Holandija. U međusobnom skoru odnos je: tri pobede Poljske, sedam remija i devet trijumfa Holandije. Ali, poslednji put momci sa istoka Evrope su slavili još 1979. godine. I sada su Lale veliki favoriti, pogotovo što će Poljska biti lišena pomoći najboljeg igrača Roberta Levandovskog.

DANSKA – SLOVENIJA, 18.00

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Utakmica koja je nama takođe veoma bitna. Jer, ekipi koja izgubi ovde drastično će da opasnu šanse za prolaz. Ili, za borbu za prva dva. Dva rivala koja se jako dobro poznaju: igrali su šest puta u istoriji, pet puta je pobedila Danska, jednom je bilo nerešeno. Uostalom, u istoj grupi su bili i u kvalifikacijama i u Danskoj je bilo 2:1 za domaćina, a u Ljubljani 1:1.

SRBIJA – ENGLESKA, 21.00

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Za sve u Srbiji centralni događaj dana: naša fudbalska reprezentacija će igrati na Evropskom prvenstvu posle 24 godine. Protivnik ne može da bude teži, pošto mnogi vide Englesku kao prvog favorita za osvajanje trofeja. Rival jeste favorit, aktuelni je vicešampion EP, polufinalista Mundijala, ali nadu niko ne može da nam oduzme, makar bod da Orlovi uzmu, koji bi ih približio drugom krugu.

ASTANA – ORDABASI, 17.00

(Fudbal, Kazahstan 1)

Iako su u Astani imali plan da se ove sezone vrate na tron kazahstanskog fudbala, sezona se ne odvija po tom planu. Klub iz Almatija je na sedmom mestu posle devet kola i pobeda nad Ordabasijem je imperativ. Gost je na trećoj poziciji i u seriji je od četiri utakmice bez poraza.

JELIMAJ – AKTOBE, 17.00

(Fudbal, Kazahstan 1)

Aktobe je lider prvenstva sa 18 bodova i utakmicom manje od najbližeg rivala, ali mu neće biti lako u gostima kod Jelimaja, koji je najprijatnije iznenađenje prvog dela sezone. Iste ekipe su se sastale pre manje od mesec dana u Kupu Kazahstana, doduše tada je Aktobe bio domaćin i slavio je sa 2:0. To im je jedini međusobni susret do sada.

KORINTIJANS – SAO PAULO, 21.00

(Fudbal, Brazil 1)

Sudar dva velika brazilska kluba, ali koja su u dosta različitim situacijama posle prvih osam kola. Korintijans je u lošoj formi, tek je na 15. mestu tabele, u seriji je od četiri meča bez pobede, dok je Sao Paulo na poziciji broj pet, sa pet uzastopnih utakmica bez poraza. Uz to, Sao Paulo je u dobroj trendu od tri meča zaredom bez poraza od Korintijansa.

EGERSUND – VALERENGA, 15.00

(Fudbal, Norveška 2)

Volerenga je u izuzetnoj formi, dobila je četiri poslednja susreta, od čega je na dva postigla po pet komada, a na druga dva po tri. Ergesund slabo igra kod kuće, slavio je samo jednom od 20. aprila, pa je jasno kome ide uloga favorita, bez obzira što se radi o derbiju. 

EKVADOR - HONDURAS, 21.30

(Fudbal, prijateljska utakmica)

Ekvador je ozbiljnija selekcija od Hondurasa i to bi trebalo da pokaže na delu. U susretima sa Italijom i Argentinom, nedavno, doživeli su dva poraza, ali pokazali se sasvim dobro. Sedam puta sastali su se ovi rivali u poslednjih 13 godina - pet puta dobio je Ekvador i dva puta je bilo nerešeno. Četiri puta došlo je GG. 

ALEKS DE MINOR – SEBASTIJAN KORDA, 12.00

(Tenis, Hertongenboš)

Finale turnira u Holandiji, turnira koji se igra na travi. Pomalo iznenađujuće De Minor je došao do borbe za trofej, iako mu je beton prirodna podloga, a jako dobro je igrao i na šljaci ove sezone. Korda igra dosta promenljivo, u neuhvatljivoj je formi, tako da Australijanac ima ulogu favorita.

DŽEK DREJPER – MATEO BERETINI, 13.00

(Tenis, Štutgart)

Finale turnira u Štutgartu, koji se igra na travi. Pokazao je Beretini, nekadašnji finalista Vimbldona, da odlično igra na ovoj podlozi i došao je do šanse da se u Nemačkoj bori za pehar. Drejper je odigrao odličan turnir, eliminisao je i neke igrače bolje rangiranje od njega, tako da nije bez šansi protiv Italijana.


tagovi

najava danabet analizasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara