Šok u Bačkoj Topoli: Lazetić iznenada napustio TSC!

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 09:30

Najbolji trener Mozzart Bet Superlige odlazi u Izrael

Bomba kad je niko nije očekivao! Žarko Lazetić, najbolji trener Mozzart Bet Superlige za prošlu sezonu, iznenada je napustio TSC!

Samo što su počele pripreme i klub počeo da dovodi igrače, Lazetić je odlučio da napusti TSC i, kako tvrdi Žurnal, preuzeće Makabi iz Tel Aviva.

Izabrane vesti

Ništa nije naslućivalo da će Lazetić napustiti TSC, nije bilo ni naznaka da se sprema takav udarac za klub iz Bačke Topole. Pogotovo što je pre samo nekoliko dana u tabor tamnoplavih stigao njegov sinovac Marko, koji je pojačao konkurenciju u napadu.

„Pojavio se Makabi, ponuda koju je Žarko vagao dva, tri dana i na kraju je odlučio da ode, jer je dobio fenomenalne uslove. Smatra da mu je to veliki izazov i želeo je da prihvati. Nismo hteli da mu stanemo na put, mi smo klub koji se gradi. Hvala mu na tome što smo uspeli zajednički da napravimo rezultate i u domaćem prvenstvu i Evropi. Gledamo naš posao dalje i da nastavimo da gradimo klub i u tom pravcu razmišljamo i pri izboru novog trenera, koji će doći za nekoliko dana“, rekao je sportski direktor Sabolč Palađi za Mozzart Sport.

Svesni su i u Bačkoj Topoli da je došlo vreme da se okrene novi list.

"Znali smo da će do ovoga doći kad tad, jer smo svi rasli zajedno. Mi kao klub i Žarko kao trener, ista je priča kao sa igračima kada neko dostigne neki nivo i postane interesantan, on napravi korak dalje. Što se tiče novih trenera, neke smo već pratili, jer smo ovo očekivali. Ništa konrektno nismo preuzeli, ali na nama je da vidimo koga ćemo izabrati“, podvukao je Palađi.



Lazetić je dve i po godine vodio TSC i napravio istorijske rezultate: osvojio je pre dve sezone drugo mesto, a u prošloj je bio treći. Klub se prvi put kvalifikovao za grupnu fazu nekog evropskog kupa i u Ligi Evrope osvojio bod protiv Olimpijakosa (2:2). TSC je i sada izborio Evropu do kraja jeseni, makar u Ligi konferencije.

Koliki je utisak ostavio prethodne sezone sa TSC-om, najbolje se videlo u anketi Mozzart Sporta u kojoj su treneri i kapiteni Superligaša proglasili ga ubedljivo najboljim stručnjakom u ligi.

Napravio je ozbiljan sistem igre Lazetić u TSC-u, tako da će biti jako interesantno videti koga će klub izabrati kao njegovog naslednika.


tagovi

Žarko LazetićTSC Bačka TopolaMakabi Tel AvivMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara