(© Reuters)
(© Reuters)

Mi bi rekli cepidlačenje, Nemci to zovu preciznost: Bajern sedam sati zarobljen u avionu za Dohu

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.02.21. | 15:09

Poučna priča iz Berlina

Stigao je Bajern u Dohu izmoren. Na Prvenstvo sveta za klubove doputovao je jedva, posle silnih komplikacija u sopstvenoj državi, pošto je bezmalo sedam sati proveo zarobljen u avionu!

Kompletan igrački kadar, članovi stručnog štaba i čelnici minhenskog giganta prenoćili su u letelici, jer je došlo do propusta u organizaciji, oličenom u prekoračenju dozvoljenog vremena za poletanje za svega jedan jedini minut. Ovde bismo rekli da je u pitanju cepidlačenje, ali Nemci poštuju propise makar se ticali prvaka države u fudbalu.

Izabrane vesti

Šta se desilo?

Uz saglasnost Herte i rukovodilaca Bundeslige, gostovanje Bavaraca na Olimpijskom stadionu u Berlinu u petak veče najpre je pomereno sa uobičajenog termina od 20.30 na 20.00. Sve pod obrazloženjem da se ekipa Hansija Flika odmah posle gostovanja u glavnom grradu zaputi na aerodrom i otputuje u Katar na FIFA Prvenstvo sveta za klubove. Bajern je rutinski odradio posao protiv Herte, slavio 1:0 i zatim se upustio u trku s vremenom, jer je morao da poleti do ponoći. Razlog: na aerodromu u Berlinu, otvorenom oktobra prošle godine, letovi su zabranjeni od 00.00 do 5.00 ujutru, zbog velike buke koju proizvoide avioni. Od tog pravila izuzeti su samo članovi nemačke vlade. Ne i fudbaleri.

Bajernovi su brzopotezno prošli pasošku kontorlu, ušli u avion na vreme i čekali dozvolu za poletanje. Prema informacijama zvaničnika, letelica je bila spremna da se podigne u vazduh u 23.59, ali se problem pojavio kad je počela da „rula“ pistom, jer je kapetanu iz kontrolnog tornja stiglo obaveštenje da obustavi proces, uz napomenu da za jedan minut neće uspeti da podigne „pticu“ u vazduh. Samim tim, pojavio bi se u zabranjenoj vremenskoj zoni, podlžnoj sankcijama i svi bi bili u problemu.

Pilot je prihvatio signal iz kontrolnog tornja, zaustavio avion i razbesneo sve u Bajernu.

„Osećamo da su nas lokalne vlasti preveslale. Nemaju pojma šta su uradili našem timu“, jadao se izvršni direktor Bavaraca Karl Hajnc Rumenige.

I tako, umesto u vazduhu, ekspedicija slavnog kluba je narednih sedam sati provela u avionu, ali na zemlji. Tek u 6.52 izjutra stigla je dozvola da može da poleti za Dohu, s tim što je stala u Minhenu, pošto je, zbog novonastalih okolnosti i strogih kriterijuma, posada morala da bude zamenjena. I onda, u 8.45, avion se iz Minhena konačno zaputio ka Bliskom istoku.

Posle silnih peripetija, ekipa Hansija Flika u ponedeljak bi trebalo da igra polufinalni meč sa egipatskim Al Ahlijem, a u slučaju pobede rival u finalu biće joj bolji iz duela brazilskog Palmeirasa i meksičkog UANL-a.


tagovi

Bajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara