Marcelo Brozović (©Reuters)
Marcelo Brozović (©Reuters)

Krenule kritike po Hrvatskoj: Daliću, nisi otac igračima, nego trener! Modrić više nije onaj igrač

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.24. | 20:46

Poslednji golman stare SFRJ izgubio strpljenje

Hrvatska javnost je u šoku! Razlog je današnji remi protiv reprezentacije Albanije koji je Kockaste ostavio na rubu ispadanja sa Evropskog prvenstva. Očekivalo se da posle teškog poraza od Španije, izabranici Zlatka Dalića odigrati drastično bolje i opravdati ulogu favorita protiv autsajdera u grupi B, koja ujedno i predstavlja grupu smrti na ovogodišnjem turniru. Međutim, Albanci su pokazali zube i usledio je hladan tuš u 95. minutu za konačnih 2:2.

Sve radosti koje su hrvatski fudbaleri doneli naciji poslednjih godina u trenutku su se zaboravile. Po starom balkanskom običaju, hvalospeve su zamenile kritike, a najoštriji u njima bio je stručni konsultant HRT-a, poslednji golman stare SFRJ Tomislav Ivković.

Izabrane vesti

Kako to uvek biva u fudbalu, kada kola krenu nizbrdo najveću krivicu snosi trener. Imao je šta Ivković da poruči selektoru Zlatku Daliću ističući da 57- godišnji strateg veruje igračima koji više nisu ono što su bili. I tu je posebno istakao trio koji je imao nemerljive zasluge za srebro i bronzu na dva poslednja Mundijala.

"Razumem ja Dalića. Zna on ko je u formi, a ko nije, ali se odlučio za one koji su ga zadužili. Ivan Perišić je dobro odigrao, stavio je Marcela Brozovića, i ostao dosledan tim igračima. On se prema tim igračima ponaša kao otac, ali ti nisi otac, ti si trener! I moraš da donosiš takve odluke. Teško mi je to da kažem, teško mi je da kritikujem, ali to je tako", rekao je Ivković odmah posle meča.

U jeku snažnih emocija Ivković je imao šta da kaže i za kapitena Hrvatske Luku Modrića.

Ja se izvinjavam Modriću, ali moram da kažem ono što vidim, on jednostavno nije igrač kakav je bio".


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara