Foto: AFP
Foto: AFP

Kalio se Taljeres u grupi smrti i najavio ozbiljnu borbu za finale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.12.20. | 03:36

Klub iz Kordobe skinuo skalp San Lorencu u prvom nastupu u drugoj fazi Kupa Dijego Armando Maradona

San Lorenco ima tri puta više pobeda u duelima sa Taljeresom, ali tradicija večeras u prvom okršaju grupe B šampionske faze Kupa Dijego Armando Maradona nije odigrala nikakvu ulogu. Ciklon je tim koji je prvi deo takmičenja završio sa po tri pobede i remija uz gol razliku 8:1, ali se Taljeres ipak postarao za prvi poraz ekipe sa Nuevo Gasometra, a uz to joj je spakovao duplo više pogodaka nego što je primila u prvih šest utakmica – 0:2.

San Lorenco u poslednje dve godine jednostavni ne zna sa timom iz Kordobe – bilo da se igra u Buenos Ajresu kao večeras, ili u Kordobi, Taljeres od 2018. ima maksimalan učinak protiv Svetaca. Večeras je povratak paragvajskih blizanaca Romero trebalo da im bude dodatna snaga, međutim Anhel može da se podvede pod kategoriju tragičara jer je promašenim penalom u finišu utakmice propustio priliku da unese kakvu takvu neizvesnost u završnicu.

Izabrane vesti

Sreća je okrenula leđa domaćinu u 19. minutu kada je Salazar nespretno reagovao na jedan centaršut igrača Taljeresa nakon čega je Fernando Moneti morao da vadi loptu iz mreže. Uvodni minuti drugog dela igre doneli su savršen prekid plavo-belih na koji je odlično reagovao Valojes i San Lorenco se našao u konopcima. Vreme je radilo za goste, ali su u završnih desetak minuta Sveci dobili priliku da pospu malo neizvesnostu po travnatoj podlozi stadiona Nuevo Gasometro. Glavni sudija Espinoza je pokazao na belu tačku, Anhel Romero je poslao Markosa Dijaza u suprotunu stranu, ali je lopta koju je uputio završila pored leve stative.

Taljeres se očigledno ozbiljno kalio u Grupi smrti sa Bokom, Lanusom i Njuels Old Bojsima i već na osnovu startnog nastupa na šampionskoj stazi dobili smo nagoveštaj da će se ozbiljno pobiti sa Banfildom, Himnasijom, Atletiko Tukumanom za prvu poziciju koja vodi u veliko finale sa nagradom u vidu Libertadoresa naredne godine.

KUP DIJEGO ARMANDO MARADONA, DRUGA FAZA - 1. KOLO

Subota

Velez - Rasing 2:1 (0:0)

/Taragona 88, Žanson 90 - Banega 80/

Kolon - Himnasija 0:2 (0:1)

/Vajgant 30, Kontin 47/

Boka Juniors - Arsenal Sarandi 1:1 (1:0)

/Gonzales 30 - Pons 90/

Nedelja

San Lorenco - Taljeres 0:2 (0:1)

/Salazar 19AG, Valojes 52/

23.20: (1,65) River Plejt (3,60) Argentinos Juniors (5,10)

Ponedeljak

01.30: (2,40) Urakan (2,90) Independijente (3,15)

Utorak

01.30: (2,30) Atletiko Tukaman (3,10) Banfild (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

San LorencoTaljeres Kordoba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara