Kakav šok za Pirla i Juve, Lacijev džoker Kaisedo u poslednjoj sekundi - 1:1 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.11.20. | 14:44

Šampion vodio celu utakmicu i sve prosuo u nadoknadi nadoknade

Sve što je uspešno gradio devedeset i kusur minuta Juventus je prosuo u sudijskoj nadoknadi derbija sa Lacijem - 1:1. U poslednjoj sekundi. Bukvalno. Da je dobio utakmicu šampion i njegov šef struke bili bi hvaljeni za dobijenu taktičku bitku i važan trijumf nad rivalom koji mu je donosio mnogo problema u poslednjih nekoliko okršaja. Ovako, slađi bod ostaje u Rimu, a Andrei Pirlu i Torinezima ostaju brige koje se protežu na predstojeću dvonedeljnu pauzu. Ostaje i strepnja, jer Kristijano Ronaldo morao je da napusti igru u 75. minutu zbog povrede.

Oskar za režiju po ko zna koji put ide fudbalu kao igri. Prva nagrada za glavnu ulogu: Felipe Kaisedo!

Izabrane vesti

Nije prvi put da Juventus u skoro desetogodišnjoj vladavini Kalčom loše ulazi u sezonu. Dešavalo se to i kod Kontea i kod Alegrija, nije išlo kao podmazano ni kod Sarija, međutim razlika između onih vremena i ovog sada jeste baš u treneru. Pirlo kao mlad i neafirmisan stručnjak već je navukao neke sumnje na sebe. I Konte i Alegri uspevali su da kroz sezonu dižu i postavljaju Dtaru damu tamo gde joj je mesto.

Da li će slično umeti Pirlo? Ključno je pitanje.

Posle nekoliko veoma loših izdanja i ozbiljnih kikseva povela se polemika o tome da li je Juve pogrešio s imenovanjem stručnjaka početnika. Dva ubedljiva trijumfa nad Specijom (4:1) i Ferencvarošem u Ligi šampiona smirila su potrese u Torinu, da bi nova ispuštena "trojka" ponovo stavila Mocarta u neugodnu situaciju koja sa sobom nosi imperative pobede iz utakmice u utakmicu, iz nedelje u nedelju.

Utisak je kako je pred Juventusom autoput do kraja godine - samo jedna ozbiljno teška utakmica u Seriji A, gostovanje u Bergamu - ali iz ove perspektive, kada je sve moranje, biće to paklen finiš prvog dela sezone za devetostrukog uzastopnog prvaka i verovatno diplomski za Pirla. Bolje reći ocena i procena da li je u pitanju materijal za velike trenerske domete.

Mada bez prvog strelca Ćira Imobilea i još nekih igrača važnih u rotaciji, odnosno sa rovitim Luis Albertom, Lacio se isprsio pred Ronaldom i društvom. Takođe, usled velike neizvesnosti izazvane pokretanjem postupka protiv kluba zbog nepoštovanja Kovid procedura atmosfera u Formelu ozbiljno je bila narušena poslednjih dana. Italijanski mediji najavljuju veoma oštre sankcije za Lotita i Rimljane, u najgoroj varijanti čak i izbacivanje iz lige. Eto s takvim novinskim natpisima morali su da se nose Simone Inzagi i njegovi Nebeskoplavi pripremajući ovaj derbi. A to sigurno nije bilo lako...

Juve je s druge strane imao potreban mir posle ubedljivih pobeda nad Specijom i u Ligi šampiona protiv Ferencvaroša. I to se osetilo. Bolje je taktički izgledao Pirlov tim, zaustavio najjače oružje Lacija - kontru i doslovce ga "ubio" pozicionom igrom. A u takvoj situaciji ni Lacio ni mnogo bolji timovi ne mogu da se nose sa Starom damom.

Da u takvim uslovima sve bude idealno pobrinuo se Kristijano Ronaldo ranim golom. Pogodio je Portugalac na pas Huana Kvadrada u 15. minutu. Njegov peti pogodak Laciju i četvrti na četvrtom meču od starta sezone...

Sve su manje više kontrolisali gosti. Lacio je do samog finiša utakmice imao jedan jedini udarac u okvir gola, da bi u 95. minutu (arbitar pokazao četiri minuta nadoknade), minijatura Hoakina Koree omogućila Felipeu Kaisedu da iznikne u junaka neboplavog Rima. Iskusni Ekvadorac lepo se snašao u šesnaestercu i u padu pogodio za 1:1.

Kaisedo je tako kompletirao čudesnih sedam dana. U Ligi šampiona spasao je Rimljane poraza od Zenita u 82. minutu, a prošle nedelje u 90+8 doneo je trijumf u Torinu protiv Bikova - 4:3.

SERIJA A - 7. KOLO

Petak

Sasuolo - Udineze 0:0

Subota

Kaljari - Sampdorija 2:0 (0:0)

/Pedro 48 pen, Nandez 69/

Benevento - Specija 0:3 (0:1)

/Pobega 29, Nzola 65, 70/

Parma - Fjorentina 0:0

Nedelja

Lacio - Juventus 1:1 (0:1)

/Kaisedo 90+5 - Ronaldo 15/

15.00: (2,75) Atalanta (3,45) Inter (2,50)

15.00: (6,00) Đenova (4,20) Roma (1,55)

15.00: (2,00) Torino (3,45) Krotone (3,80)

18.00: (4,50) Bolonja (3,70) Napoli (1,78)

20.45: (1,45) Milan (4,40) Verona (7,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Serija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara