(Reuters)
(Reuters)

Jeste legenda, ali malo objektivnosti nije naodmet: Nojer kaže da je primio gol zbog neravnog terena!?

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 11:05

Ranije se na kvalitet podloge žalio i Gvardiola

Izgovori, izgovori, izgovori...

Skoro savršena utakmica. Makar je takva bila 87 minuta. Onda se Bajern raspao. Sa njim i Manuel Nojer. Primio je dva gola i uticao da se Real domogne još jednog finala Lige šampiona. Drugi nije mogao da brani. Prvi – jeste, samo što nije uspeo posle greške atipične za golmana Bavaraca.

Izabrane vesti

Greške koju je sam i prouzrokovao, jer je u začetku akcije gostiju loše izbacio loptu rukom (takođe, njemu nesvojstveno) posle čega je usledio napad Kraljevskog kluba okončan tako što je Vinisijus Žunuior pucao sa distance, Nemac loše reagovao i omogućio Hoseluu da ga prvi put savlada.

I dok ceo svet vidi da Nojer kao krivac u tim situacijama, Manuel toliko teško podnosi stvarnost da je za primljeni gol okrivio – teren!? Na stadionu „Santjago Bernabeu“? Tamo gde se svakog leta ulažu enormne sume novca u obnavljanje ili održavanje kvaliteta podloge? Najbolji klub na svetu ne bi dozvolio da se igra na „krtičnjaku“, ali kad su potrebna opravdanja onda se i takva pronalaze.

Moram da kažem da sam očekivao da lopta odskoči na drugačiji način, više na grudima. Otišla je malo više, a nisam mogao da pretpostavim da će na terenu postojati mala neravnina“, obrazložio je Nojer šta je dovelo do prvog primljenog gola u 87. minutu polufinalnog revanša.

U njegovu odbranu stao je Tomas Tuhel, tvrdnjom da od 10.000 udaraca zaustavi isto toliko, ali je bio 10.001 i omanuo je. Sad, da li baš zbog neravnog terena, teško je objasniti, iako je nekoliko sedmica ranije, kad su na istom mestu igrali Real i Mančester Siti, zamerke na kvalitet podloge izrekao Pep Gvardiola.

Stadion jeste impresivan, ali Real mora da vodi računa i o travi, samo da je malo poboljša. Florentino Peres bi morao da povede računa o tome, jer je Real Madrid uvek imao kvalitetnu podlogu. Više puta sam dolazio ovde i bio je tepih, ali su mi sad igrači rekli da nije tako“, žalio se Gvardiola, dok je slične pritužbe imao i njegov vezista Rodri.

Što se Nojera tiče, mnoge je njegov kiks podsetio na ono što se desilo pre 22 godine, u finalu Mundijala u Japanu i Južnoj Koreji. I tad je jedan Nemac bio među stativama poraženog tima (Oliver Kan), takođe je jedan Brazilac pucao (Rivaldo), posle čega je drugi (Ronaldo) reagovao kao Hoselu u sredu i utabao put ka trofeju.

Te 2002. imali smo dovoljno vremena da se vratimo. Nažalost, sad je Manuel pogrešio u 88. minutu, iako se pre toga odlično držao. To kako je savladan je deo brutalnog života golmana. Uprkos tome što je pogrešio, dovoljno je Nojer iskusan da se nosi sa tim“, dodao je Kan, nekada as as, kasnije direktor velikana iz Minhena.



tagovi

Bajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara