Džejms Naneli (©Starsport)
Džejms Naneli (©Starsport)

Naneli se oglasio: Branio sam se od Lazarevića, nadam se da je dobro

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.05.24. | 15:37

Partizanov Amerikanac se oglasio prvi put od incidenta sa Stefanom Lazarevićem

Dan treće utakmice finala ABA lige između Crvene zvezde i Partizana je ostala obeležena velikim incidentom između Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića. Naime, dva igrača su se našla u sukobu posle čega je osvanula slika povređenog Lazarevića. Usledila je kanonada saopštenja Zvezde u kojima se apsotrofira da je Naneli napadač i inicijator sukoba. Sada prvi put Partizanov Amerikanac se oglasio i dao svoju stranu priče.

Naime, on je istakao da se samo branio i dodao da nema ništa loše da kaže o Stefanu Lazareviću i da se nada da je dobro.

Izabrane vesti

Naglasio je da se sve vidi i na video snimcima, doduše oni koji su juče osvanuli nigde ne pokazuju tačno šta se dogodilo na samom početku incidenta. Zbog svega Nanelija nije bilo na trećem meči finala koji je crno-beli tim izgubio posle čega je Zvezda osvojila titulu.

Izjavu Nanelija koju je postavio na društvenim mrežama prenosimo u celosti:

"Ja znam ko sam, a ne šta drugi misle da sam. Niti sam ono što drugi žele da budem. Ja sam ja. Izmišljotina i manipulacija nisu bili neophodni u ovoj situaciji jer postoje jasni video dokazi koji otkrivaju da sam morao da se zaštitim od agresivne osobe.

Nakon pokušaja da smirim situaciju koju sam osećao da dolazi, sa rukom oko vrata i pesnicom koja je krenula ka meni, nisam imao drugog izbora nego da se odvojim od njega. Nema nikakvog animoziteta prema njemu, nadam se da je dobro.

Bilo koji narativ o meni koji ne uključuje da sam pošteno ljudsko biće ne može biti istinit niti će biti prihvaćen. Nikada neću biti savršen i ne težim tome, samo učim na greškama, dok sebe smatram odgovornim da postanem bolji iz prošlih grešaka. Ja inače nisam rasista, za one ljude koji su mi govorili da sam rasista dok su me nazivali crnim majmunom, šaljući mi banane (mada ih volim u smutijima iako nije moj omiljeni izbor) bezbrojne količine rasističkih reči, pretnji, kroz sve to neće uticati na moje mišljenje o drugim velikim srpskim ljudima sa kojima sam gradio odnose tokom svog boravka ovde".tagovi

Džejms NaneliKK PartizanStefan Lazarević

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara