Banjalučki Borac treći put šampion Premijer lige BiH: Goleadom do pehara

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.05.24. | 19:48

Na Gradskom stadionu u meču punom preokreta savladan Igman sa 4:3

Kolo pre kraja Premijer lige Bosne i Hercegovine, šampion je poznat. Kao što se i dosta pre moglo naslutiti, titulu je treći put u svojoj istoriji osvojio banjalučki Borac. Za nedostižnih pet bodova u odnosu na Zrinjski kolo pre kraja savladan je Igman sa 4:3.

Izabranici Vinka Marinovića poveli su u 32. minutu preko novopečenog reprezentativca BiH, Davida Vukovića, ali su gosti u poslednjim minutima prvog poluvremena stigli do preoketa i na odmor otišli sa vođstvom 2:1. Po povratku na teren nastavljena je goleada na Gradskom stadionu. Jovan Nišić je u 48. minutu iz penala doneo izjednačenje domaćinima, da bi Igman ponovo stekao prednost u 53, ali je nepun minut kasnije golom Damira Hrelje na semaforu ponovo pisao nerešen rezultat. Pobedu Borcu i konačnih 4:3 doneo je rezervista Zoran Kvržić u 64. minutu, nekoliko trenutaka po ulasku u igru. Doduše, iz sporne situacije zbog mogućeg ofsajda.

Izabrane vesti

Bila je ovo 24. pobeda Banjalučana u 32 utakmice Premijer lige, a osvajanjem titule fudbaleri Borca plasirali su se u kvalifikacije za Ligu šampiona. Na put ka eliti će morati da krenu već od prvog kola, pa ćemo videti dokle će stići. Klubovi iz BiH dosad nisu bili uspešni po tom pitanju. Ipak, Zrinjski je prošle sezone probio led plasmanom u grupu Lige konferencije, takođe započevši evropsku turneju u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pored toga što je ovo treći šampionski pehar Borca, do istog broja titula u trenerskoj karijeri došao je i 53-godišnji strateg Vinko Marinović. Nekadašnji štoper Crvene zvezde bio je već šampion sa Zrinjskim 2016. i Sarajevom 2020. godine.

Priliku da i klub i trener dopune sobu za trofeje imaće već u četvrtak, pošto se Borac na svom stadionu sastaje sa Zrinjskim u revanšu finala Kupa BiH. Prvi meč pripao je Mostarcima sa 1:0.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 32. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Ponedeljak

Borac Banjaluka - Igman 4:3 (1:2)

Sarajevo - Posušje 1:1 (0:0)

Velež - GOŠK 3:3 (1:1)

Zrinjski - Tuzla 4:0 (2:0)

Zvijezda - Željezničar 0:1 (0:5)

Sloga - Široki Brijeg 2:3 (2:2)



tagovi

Borac BanjalukaPremijer liga BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara