Stadion u Lazarevcu (©Starsport)
Stadion u Lazarevcu (©Starsport)

Jedinstvo domaćin superligašima u Lazarevcu

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.05.24. | 18:08

Ubljani narednu sezonu u Mozzart Bet Superligi počinju kao podstanari zbog sređivanja stadiona

Još duel sa Radničkim iz Sremske Mitrovice u petak od 17 časova i Ubljani će spustiti zavesu na prvoligašku sezonu 2023/2024. A, onda kreće fešta!

Prvi put u svojoj istoriji Jedinstvo se plasiralo u najjači rang domaćeg fudbala. Drugo mesto na tabeli drugoligaškog karavana je zacementirano bez obzira na ishod utakmice poslednjeg kola, tako da će Ubljani zajedno sa OFK Beogradom direktno u Mozzart Bet Superligu.

Izabrane vesti

Klub osnovan još 1920. godine od leta će se nadmetati sa najboljima u Srbiji, ali ne odmah na svom Dragan Džajić stadionu. Iako trenutni kapacitet od 2.600 mesta ispunjava potrebne uslove za učešće u Mozzart Bet Superligi (minimum je 2.000 mesta), Ubljani planiraju renoviranje svog stadiona, pa će kao domaćini neko vreme igrati u obližnjem Lazarevcu, na stadionu Kolubare, saznaje Mozzart Sport.

Među radovima koji će se u narednom periodu odvijati na stadionu Dragan Džajić su postavljanje reflektora, krov na istočnoj tribini, upravna zgrada (sa nekoliko redova tribina) iza gola, a onda i promena podloge terena. Najavljuju iz Jedinstva da će ostati verni tradicionalnoj običnoj travi, iako su poslednjih godina popularni "veštaci" i "hibridi".

Sve to, veruju Ubljani, moglo bi da bude završeno i pre zimske pauze u Mozzart Bet Superligi, tako da Lazarevac ne bi trebalo dugo da bude adresa Jedinstva.

Podsetimo, i OFK Beograd će sledeće sezone biti domaćin superligašima van svoje kuće, pošto će zbog sređivanja Omladinskog stadiona rivale dočekivati u Zaječaru.


tagovi

Jedinstvo UbKolubara LazarevacMozzart Bet SuperligaMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara